streda 14. februára 2018

Šál to nie je :-)

Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za komentáre v predchádzajúcom príspevku! Mám správu: moja "ruža z Jericha" je vraneček (Selaginella)! Napísala mi to čitateľka Jiřinka a pridala aj link, kde som sa presvedčila, že má pravdu, je to ono! Môžete sa pozrieť aj vy TU :-) Ďakujem, Jiřinka, pomohla si mi! 

Ja som si kvietok nekupovala podľa názvu. Jednoducho ma zaujal. Smutné je, že pani kvetinárka nevie, čo predáva. A to som bola v najlepšom kvetinárstve v Dolnom Kubíne, vždy som s ich službami a radami spokojná. No, nie všetko musíme vedieť. Veď kto môže povedať, že je vo svojho odbore stopercentný? Ja v žiadnom prípade! 

Dnes sa mi zadarilo. V škole som mala kratší deň a tak som mohla sledovať našich hokejistov v prvom zápase. Pravdupovediac, žiadne šance som im nedávala, len som im priala, aby neostali v hanbe. Po pár minútach hry som to videla už v najhorších farbách :-(

A tu zrazu zmena. Nie žeby súpera hnali do kúta, naši na to ani nemali, ale šťastie a jednoduchá hra ich doviedla k víťazstvu. Čím viac išlo do tuhého, tým rýchlejšie som štrikovala :-)

Doštrikovala som a nestihla som ani odfotiť. Naozaj to po ukončení vyzeralo ako šál, ale nie je to šál. Žeby nákrčník?




NIE! Prekvapenie, je to venček:





ešte sa musím naučiť viazať krajšie mašle :-)



mne sa páči, a vám?

Drevený domček som pôvodne plánovala dať do stredu venčeka. Tým, že je digestorová stena naklonená, nevyzeralo to dobre. Iné by to bolo na rovných dverách, tak snáď niekedy urobím venček aj na vchodové dvere :-)

Po hokeji som dorobila venček a potom si dala niečo silnejšie, ... matchu :-)


mám novú, od Miška





Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela

12 komentárov:

  1. Teda Dani ... Venček je parádny ... Už ten červený pred Vianocami sa mi veľmi páčil ... a tento ... jednoduchý, ozdobný svojim vzorom a mašľou, s ktorou ladí. Ja som si fakt myslela, že bude nový nákrčník ... venček by ma teda nenapadol ... Hokej som sledovala aj ja ... ale až od konca druhej tretiny, keď už bolo 2:2 ... radšej len cez rozhlas, lebo posledná tretina bola o nervoch ... len aby nám už nedali gól ... Naši to teda ustáli a ukázali sa v dobrom svetle ... Ale aj Slovinci nabili Američanov 3:2 ... ďalšie prekvapenie .... pa pa L.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj, Danko, já se přiznám, musela jsem se hned mrknout, s kým vaši hokejisté hráli. Tak s Ruskem! To je teda soupeř a vaši vyhráli! Tak to je velký úspěch a vůbec se nedivím, že ses i ty dívala, nepřipili jste si na zdraví Čerešňáka? :-))) Ale jak čtu, ze čtyř střel na bránu dát dva góly, tak je něco. Palec nahoru. ... Ale ten palec zaslouží i tvůj nový věneček, to bych neuhodla, ale mi hned bylo divné, že ten copánek je uprostřed šály :-)))). Věneček je dobře umístěný a barevně ladí s vaší kuchyní, ty obklady jsou také fajn. Výborná práce. Zdraví Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Είναι πολύ όμορφο!!!
    Φιλάκια!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Krásny veniec Danka...človek by ani nepovedal, že z takého šálu a potom nákrčníku vznikne veniec :)), si šikula, pa Z.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Danka, ten vraneček sa spomínal aj v mojom odkaze. Po slovensky sa rastlina nazýva plavúnka schúlivá, ale kvetinárstva ju predávajú pod názvom ruža z Jericha.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tak nakoniec pekný venček, kto by to uhádol? :-)) Príjemné večerné tvorenie prajem. papa

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Teda Danielo, věneček by mne nenapadl....hihihi. A posílám ti jednu adresu, mám jí jako oblíbenou na Instagramu, nepiju tento čaj, ale moc se mi líbí, co všechno z něho lze udělat....Hezký den Milada
    www.matchaeologist.com

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Danielka,ty nás vždy prekvapíš. My všetci, že šál a nakoniec parádny venček. Originálne a v kuchynke ti to pekne ladí.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Danka,
    pekný venček si uštrikovala, hodí sa v Tvojej novej kuchyni.Páči sa mi aj taký jednoduchý.
    Hokej som sledovala i ja, i keď nie celý a teším sa, že sme vyhrali :-)
    My sme boli včera na koncerte Cigánskych diablov s dvoma orchestrami, takže o zážitok sme mali postarané...

    OdpovedaťOdstrániť
  10. That's a nice idea to make a wreath, Daniela!

    OdpovedaťOdstrániť
  11. To som vôbec nečakala, že bude z toho taký milý venček...hokejisti nás asi všetkých potešili a dnes opäť Nasťa...Danka maj sa pekne.

    OdpovedaťOdstrániť