sobota 3. februára 2018

Skin positivity

Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Chcete sa odviesť? Nech sa páči, môžete nastupovať:



Viete, čo to je skin positivity? Už som o tom prednedávnom niečo čítala. Dnes som si na toto hnutie spomenula hneď, ako som videla, čo urobila Lenka s mojou fotkou zo včerajšieho príspevku :-)

Všetci poctivo skrývame nedokonalosti svojej pleti. S čím si poradiť nedokáže mejkap, to hravo vyrieši Photoshop. A tak z časopisov sa na nás usmievajú tváre dokonalé a hlavne vyzerajúce aj o desiatky rokov mladšie, ako v skutočnosti sú. Pri pohľade na ne nám nezostáva nič iné, len slepá závisť. Veď kto by nechcel dobre vyzerať?

Ja som mejkap nepoužívala nikdy. Do čtyridsiatky som si len málo primaľovala oči a potom už ani to. Ako blondýna so svetlou pokožkou mám aj veľmi svetlé obočie, ktoré nemám farbené a ani formované. Čo vek so mnou urobil, taká som :-(

A nemusela by som! Som učiteľka odborného predmetu materiály pre odbory kaderník a kozmetik. Môžem povedať, že teoreticky viem, ako je možné trocha oklamať. Denne som s odborníčkami a budúcimi odborníčkami, v škole máme kadernícky a kozmetický salón, ale...

Žeby som chcela byť "in"? Tak si predstavte, som :-)

Filozofia nového trendu v ponímaní krásy, skin positivity, poukazuje na to, že sa nemáme za čo hanbiť. V hre je prirodzenosť tak, ako sme ju doposiaľ nevideli. Na Instagrame sa objavujú fotografie žien, ktoré vystavujú na obdiv prirodzený vzhľad pokožky. Vidieť mladé ženy s akné, či jazvami, pehami, žilkami, kruhmi pod očami.

Skin positivity je nový trend, ktorý ani ľuďom s problematickou pleťou nebráni žiť aktívny život. Netreba sa skrývať za vrstvu mejkapu, veď krása je len uhol pohľadu. Krása vychádza hlavne z vnútra človeka, jeho správania, vyjadrovania a činov.

Nemám rada objektív fotoaparáta, nerada sa predvádzam, nechodím do väčšej spoločnosti, dokonca sa na seba nepozerám ani v zrkadle :-)

Včera to bolo asi tretí raz, čo som uverejnila svoju foto na blogu. Stálo ma to veľa sebazaprenia, musela som pozbierať všetku svoju odvahu.

Dnes, po týchto filozofických úvahách, ukážem to, čo ma  k tomu vyprovokovalo:

😂🤣😅🤪
vylepšenina :-)
Teším sa na vaše komentáre k téme, aj na opačné názory, všetko akceptujem :-)


Poobedie som strávila s Lenkou. Preto som dnešný čaj mala neskôr:






Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela

8 komentárov:

  1. No dobre ťa Lenka vymladila ... hi hi ... ale to už nie si celkom ty, so svojimi rokmi, radosťami a starosťami, ktoré máš vpísané v tvári ... Danka, pekná si aj na pôvodnej fotke ... Ja som podobne ako ty, pravá blondýna, s bledým obočím a mihalnicami ... Nevýrazná, bledučká tvár ... A preto som si celý život maľovala tmavé očné tiene, mihalnice aj dofarbovala obočie ... ale to len tak jemne, aby nekričalo. Bez namaľovania som nevyšla z dvora ... a to doslova ... ani smeti vysypať ... veď, čo ak ma niekto stretne ... Skončila som s tým až teraz, po šesťdesiatke, ale nie celkom. Stále sa maľujem, keď idem niekde nadlhšie, na nejaké podujatie, hlavne keď idem mimo obce. Aj ústa si zvýrazním jemným rúžom. Lebo ľudia sú tak na mňa zvyknutí, tak vyzerám prirodzene ... nenamaľovaná vyzerám veľmi bledo a choro ... :)))))
    pa pa L.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Milý večer.:) Hneď by som sa zviezla.:) Čo sa skin positivity týka, jasné, som za viac prirodzenosti - hlavne v médiách. Učím tínedžerov a aj top manažerov,čo musia byť top reprezentatívni a niekedy vidím až tragikomický vplyv trendov a naháňanie fiktívnej dokonalosti. Ale mám rada pestrosť a fantazijnosť, takže nech si chodí po svete každý tak, aby mu to radosť robilo, či už s mejkapom alebo bez. :) Osobne som tiež bledší typ, takže mejkap si dávam,ale jemný.Hlavne v Číne si moji ázijskí priatelia a spolužiaci vždy mysleli, že som ochorela, keď som bola bez neho.:) Takže tam som sa snažila zdravo vyzerať aj ráno, lebo som nemala chuť na chodbe intráku dostávať od každého hneď empatické objatia a vitamíny. :) Inak, ako dlhovlasá blondína som tam zažila aj smiešnu príhodu - v Ázii (a aj v Afrike) je diabol biely/bledý (opačne než u nás) a raz v noci, po návrate z nejakej party, som v bielych šatách na snrť vydesila Kórejku, čo prišla do spoločnej internátnej kúpelne, kde som sa odličovala. Myslela si, že som biela démonická žienka a strašne jačala. :) Mala som čo robiť, aby sa ukľudnila.:) Pá :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nice to see you! Loved your real photo!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Danka, viac sa mi páčiš skutočná, čiže bez prikrášlenia. Ja mám problematickú pleť, aj keď v tomto veku je to oveľa lepšie ako v mladosti ale tiež som nikdy nepoužívala a ani nepoužívam žiadne krémy na prekrytie nedokonalosti, oči si maľujem stále :) ale inak nič...samozrejme neodcudzujem tie ženy, ktoré sa upravujú a keď je to skutočne pekne urobené, niekedy si to možno vyžaduje aj postavenie niektorých byť dokonale nalíčená...lenže aj tu platí menej je viac...takže ty len ostaň sama sebou keď si to nepotrebovala tak teraz začať s takým líčením by bolo podľa mňa čudné...ale nechcem ťa tým samozrejme uraziť, to je len môj názor. Ahoj

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Oh a áno, to najdôležitejšie som zabudla - na prirodzenej foto Vám to pristane oveľa viac!❤ Treba sa riadiť vlastným pocitom radosti zo seba a budeme pekné, či už s mejkapom alebo bez. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Danka si pekná taká aká s a hlavne máš dobré srdiečko a to je hlavné ,ani ja nemám rada velkú spoločnosť...Mirka

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Danielko, myslím, že přirozenost je nejlepší a je opravdová. Vypadáš, pochopitelně, na první fotce mnohem lépe. Já jsem bledý typ, nevýrazný obličej, tak jsem si malovávala jemně od všeho trošku, měla jsem ráda řasenku a jemnou rtěnku. Posledních pár let jsem se nemalovala, když jsem byla skoro pořád doma. Ale teď, když jezdím do města, tak trošku stíny a rtěnku, pár vteřin a hotovo.
    Papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Já o sobě řeknu, že já se maluji, nejsou to "kila" mejkapu, ale bez namalování bych ven nešla, to řeknu na rovinu. Maluji se od mládí a určitě to nepřeháním, nutná je tužka na obočí, určitě před tím úprava obočí, oční stíny a rtěnka. Každý den nakrémovat obličej se určitě vyplatí a není třeba sedět půl hodiny před zrcadlem. Mi stačí 5 minut a mohu vyrazit. Ne, ještě se musím učesat a to také nezanedbávám. Také bych mohla říct - je to dobré. Ale pro svůj dobrý pocit to udělám. Ovšem já tvrdím, je to v "hlavě". Také některé věci nedělám, protože se na to necítím. Ale dobré téma na blog, určitě ano.
    Jana

    OdpovedaťOdstrániť