streda 21. marca 2018

Vianočný aj veľkonočný :-)

Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Tmavo popolavá sliepka:



Celé Vianoce mi kvitol vianočný kaktus. Aj napriek tomu, že von to na Vianoce nevyzeralo. Teraz sa blíži Veľká noc, ale von to vyzerá na Vianoce. Žeby ho to zmýlilo? 

Kaktus som po odkvitnutí dala do dolnej kuchyne. Ani som ho tam nechodila polievať. A tu je zrazu plný kvetov. Postúpil zas do obývačky:







Dnes zrána snežilo, potom vyšlo slniečko, ale studený a silný vietor pocitovo navodzoval poriadnu zimu. Pri západe slnka bol Choč nádherný:



Natíska sa otázka: Čo za sviatky sa to blížia? Vianoce? Veľká noc? 


Dnes sme mali na obed aljašskú tresku s ľadovým šalátom:






Čaj som mala levanduľový:





Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela!

8 komentárov:

  1. A very handsome rooster and the mountain looks so lovely sparkling in the sunlight.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Milý večer teta Danka, vianočný kaktus sa do kvitnutia "zbláznil" aj mne v kuchyni. Ale sneh nemáme. :) Naopak, dnes svietilo zrazu dosť ostré slnko a ja som väčšinu známych, čo išli oproti na mojej ceste do práce, vôbec nevidela, len počula. Už sa teším na všetku kvetinovú nádheru a vánkom sfúknuté lupienky magnólii vo vlasoch. :) Na jar sa fakt teším, že bývam v malom meste, lebo tu cítim, ako intenzívne vonia. Ó, aby som nezabudla - z včerajšieho príspevku som unesená zo všetkých bodiek - bodkovanú panvicu som videla prvýkrát v živote. :) A krčiažtek je poklad, lebo detské hrnčeky na kakao sú vlastne poklady - aj u nás má každé dieťa svoj a nedá naň dopustiť. :) A tá sliepočka znesie aj veľkonočné vajíčko? Budem čakať, že či. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Príroda s nami poriadne laškuje. Moja vonkajšia výzdoba z jarných kvetov je už kompletne zmrznutá. Ani som nestihla nafotiť. Ale Choč takýto pocukrovaný je naozaj nádherný.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Danka,
    pekná popolavá sliepočka :-)
    Vianočný kaktus kvitne aj mne, už asi 5 mesiac nepretržite, tak sa teším, uvidíme, či mi zakvitne aj veľkonočný kaktus...
    Pekná nádobka na čaj. Ja som si včera dala namiesto čaju horúcu čokoládu.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Vianočný kaktus aj mne zvykne kvitnúť aj na Vianoce, aj na Veľkú noc ... netuším, ako vie, že sú sviatky ... :)))) Dostala som chuť na tvoju tresku ... a s ľadovým šalátom, skvelá voľba ... Choč je prekrásny ... Maj sa dobre, pa L.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Danielko, kaktus jsi pěkně nafotila, má krásně na květ ... já mám nového mladíka, ještě nekvete.. rybička vypadá pěkně lákavě a asi se nechám inspirovat .. ovšem nejlepší je Choč ... líbí se mi, když jsou na hoře vidět všechny svahy a prohlubně, což třeba běžně vidět není.
    Pěkný pátek přeju, papa J.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tak mne kvete, opět, nejdříve Vánoce a nyní, červeně,ale zajímavé je, že jen půlka dookola a na druhé půlce jsou jen lístky, bez květinek. Kdoví proč...

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Vánoční kaktus mi připomíná babičku. Mám ho moc ráda. A treska vypadá skvěle.

    OdpovedaťOdstrániť