sobota 17. marca 2018

Vzácna chvíľa

Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Včelárka je vyžehlená a bude čakať na šitie:





Autorkou tohto dizajnu je Nurdan Kanber. Ak máte záujem kúpiť si niečo od tejto skvelej dizajnérky, dá sa to urobiť od začiatku tohto roka v jej obchode na etsy TU.


Bol štvrtok podvečer. Zvonenie hovorí, že k nám niekto ide. Prišla mi vzácna návšteva. A keď píšem, že vzácna, tak to nie je ešte to správne vyjadrenie. Môžem napísať, že vzácna na n (entú), kde n sa blíži k nekonečnu :-)

S Alenkou sme kedysi dávno, keď naše deti boli naozaj len deti, boli spolu často. Na to spomíname obidve s nostalgiou. Kde sú tie pokojné časy? Nuž, ja dôchodca, sa nemôžem sťažovať, ale Alenka má dôchodok stále v nedohľadne, z práce chodí neskoro a vyčerpaná a navyše ju doma často čakajú dve lásky - malí vnuci, poriadni to nezbedníci :-)

O Alenke som písala viackrát, najviac v príspevku Moderná gazdinka. Vyšívala som vtedy obrázok, ktorý potom dostala jej dcéra Mirka. Mirka žije v novom dome v našej dedine a tiež píše blog. Bohužiaľ, pri dvoch synoch jej moc času nezostáva a ak nejaký má, venuje ho domácnosti, záhrade, ručným prácam... Chcela som vám dať link na jej blog, ale zistila som, že Mirka urobila vážnu zmenu - jej blog je prístupný len pre pozvaných čitateľov. Ja medzi nich nepatrím :-( Ale ak chcete vidieť jej dom a nádhernú záhradu, kliknite si TU!

Alenka a Mirka mi na štvrtok večer pripravili vzácnu chvíľu. No, chvíľa trvala niekoľko hodín. A stále sme si nepovedali všetko, celá noc by nám nestačila :-)

Nemôžem sa nepochváliť darčekmi, ktoré som dostala :-)

Domáci kváskový chlieb:



perfektný!
Háčkované kuriatka:

rozkošné!


Čaj, zelený s malinou a mätou:

zatiaľ nevyskúšaný


A tri vankúše! Dva štrikovala Alenka a tretí háčkovala Mirka. Priznávam sa, že dnes som s nimi behala z miesta na miesto a všade sa mi páčili :-)

V mojej izbe:







V obývačke:



V kuchyni:


A ešte raz v obývačke:



Páčia sa mi všade, zrejme budú svoje miesto často meniť :-)

A ešte jedno. Prečo som sa s nimi tešila až dnes? V piatok som prišla zo školy nemožná, bolel ma celý človek, ale najviac ma trápil nejaký čudný tlak v hlave, hlavne v ušiach. Dala som si brufen a ležala som až do dnešného rána :-(

Ani dnes nie som celkom fit, ale snažím sa to premôcť. Dala som sa do upratovania a prania. Pri práci trocha kávového povzbudenia:

o 10:00

o 14:00

Nakoniec čaj:


materina dúška



Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela!

10 komentárov:

  1. Krásné dárečky, obzvlášť ten barevný polštář. Určitě jste si to společně užily.
    Měj se hezky. U nás se opět ohlásila paní zima a pěkně nám tu přes den nasněžilo.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Prajem pekny vecer, tesim sa ze sme Vam spravili radost 😊 Svoj blog som zablokovala, len preto, ze pod prispevkami sa mi objavovali take cudne komentare. Ked som klikla na cloveka vyhadzovalo mi nejaku arabstinu. Priznam sa, ze som sa prelakla a preto blog zastavila. Este som totiz neprisla na to ako Vam to povolenie dat 😂 Musim sa na to pozriet samu ma to trapi. Uz som aj prst na delete drzala, ale prislo mi luto ho vymazat. Su tam pekne spomienky. Skore uzdravenie 🙋

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Miriam, ja som si musela novú stránku urobiť, lebo stránka nefungovala ako mala, aj tak to nepomáha, neklikaj na zdroje. Mala som obdobie, kde na niektore clanky zacali chodit iba ruske zdroje, veľa, tak som ten článok vymazala. Vždy keď zbadám nejaké enormne vysoké číslo, tak ten príspevok vymažem. A tiež som pozrela raz zdroj (dávno) a otvorilo sa mi porno. Proste neklikaj na zdroje.

      Odstrániť
  3. Congrats on the embroidery finish, Daniela! Lovely gifts from your friends:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dani, dostala jsi krásné dárečky. I ta tvá výšivka včelařky je pěkná.M.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Dear Daniela,

    I am afraid that thank you is not enough to express my gratitude. Thank you for all of your words about me. Thank you for your friendship and attitude.

    This small design came along wonderfully.Well-done.


    Paaaa

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Včelárka je krásná .. výšivka i předloha ... jste obě šikovné. Vankúšky se mi moc líbí a krásně k vám pasují. Já jsem si dnes dala železnou bohyni, už zase víc čajíčkuju, protože se člověk musí pořádně zahřát. Zítra asi udělám poprvé celerovou polévku, dost mě láká.
    Danielko, přeju ti pevné zdraví. Papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Milá návšteva s peknými darčekami vždy dokážu potešiť. Vankúšikom to naozaj pristane všade, ale najviac sa mi páčia asi v kuchyni. Dobre to tam máš vmyslené s tou pohovkou. Pekný začiatok týždňa.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Danielka tvoje výšivky sú zakaždým zaujímavejšie a jedinečné. Dostala si krásne darčeky. Veľmi sa mi páči tvoje sivé kreslo s kovom. Krásny deň prajem.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Danka,
    krásna výšivka, predpokladám, že z nej bude vankúš alebo bude v ráme...
    Návšteva bola štedrá,krásne vankúše, všade pasujú :-)
    Akurát pozerám na lištu obľúbených blogov a ten môj tam nevidím, asi si ho vymazala...
    Páči sa mi tá biela popísaná šálka na kávičku, trošku mi to prevedenie pripomína socializmus :-)
    Páá

    OdpovedaťOdstrániť