streda 25. apríla 2018

Vankúš č. 34

Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Nezdá sa, ale to, čo mi pribudlo na výšivke je dvojhodinová práca:



Včera som bola lenivá ako voš. Moja maminka by povedala, že som nepreložila ani krížom slamy. Dnes to doľahlo na manžela. Ja som sa však snažila dobehnúť aj včerajšok :-)

Doštrikovala som vankúš, zošila a prišila aj gombičky. Len neviem, či som vybrala tie správne, či by neboli krajšie okrúhle. Budem rada, ak mi poradíte. Kúpiť nové a prešiť ich by mi nerobilo problém, som predsa ako tá Klára (vo dne šije, v noci pára):

ešte zošiť boky

tak čo, vymeniť gombíky???
a či môžu ostať tieto?

aj v tejto polohe môže byť :-)



Vankúš je obojstranný:



alebo :-)

Vankúš je urobený z vlny starej 30 rokov. Nová je len biela, bez nej by sa mi to zdalo moc tmavé. Mám teda pripravený ďalší darček, bude pre môjmu srdcu milú osôbku :-)


Môj dnešný čaj:


Lenka mi včera telefonovala, vraj kde som, prečo som neprišla :-) 

Bola som u nej pred týždňom a povedala som, že prídem o dva týždne. A ona? Myslela si, že už dva týždne máme za sebou, nuž, čakala na mňa :-)

Ja som bola v škole. Týždeň ešte musí počkať :-(

Dnes teda aspoň symbolicky - čaj a šálka od nej:






Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela!

8 komentárov:

  1. Ahoj, Danielka, ak teda môžem poradiť, asi by bolo lepšie gombíky vymeniť. Mne sa zdajú dosť masívne a okrúhle by asi lepšie pasovali.Ináč ale vankúšik je naozaj krásny. Si šikovná.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj, Danko, jak se dívám na výšivku, za 2 hodiny ti přibylo dost a vypadá to na nějakou poličku a to by mohly být květináče, tak čekám, že "vyrostou" kytičky, ale nechám se překvapit. ... Co se týká polštáře (vankúš) - je moc pěkný a nápad složit ho ze čtverců a barevně kombinovat je výborný. Moc hezky vypadá. Za sebe bych poradila, že ty knoflíky (gombíky) by bylo lepší vyměnit. K velikosti polštáře se mi zdají dost velké a tvar? Nevím, nějak se mi tam nezdají. Já bych vzala polštář do galanterie a tam přiložila několik druhů knoflíků (však nemusí být zrovna kulaté, máš čtverce, i knoflíky do čtverce bývají) a tak vybrala. Ale možná máš doma zásoby knoflíků (já také), tak vyber z toho co máš. Osobně bych na bílý podklad, jak máš to zapínání, nedávala bílé. Dala bych z barvy některého ze čtverců, mně by se líbila ta vínově červená nebo červená. To na bílém lemu vynikne. Jsem zvědavá, jak to vyřešíš. Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danka,
    pekne si krížikovala.
    Aj vankúšik je pekný, mne by asi tie veľké gombíky zavadzali, ale každému sa páči niečo iné...to už je na Tebe.
    Krásna šálka, určite z nej čaj chutil výborne.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. A je to ... vankúšik hotový ... Je veľmi pekný ... a prvé, čo ma napadlo bolo, že tie gombíky budú tlačiť ... Na vzhľad vyzerajú dobre, ale keď sa niekto o vankúšik oprie, nebodaj si naň ľahne ... Iba ak by si ho stihol prevrátiť ... :) Na výšivku som zvedavá ... Dani papa L.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Wow! Your checkerboard cushion turned out great!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Vankúšik se ti povedl.. je pěkný na oko i zahřeje kříž ... je bezvadný, že jsi využila tu vlnu, určitě byla ve skříni nervózní .. a teď už dělá parádu. Já bych dala kulaté knoflíky ... ale ty si určitě dobře poradíš. Na výšivku si vybrala hezký motiv. Je zajímavé, že jsem dnes obhlížela v supermarketu tyto čaje. Nechtěla jsem kupovat ... jen tak jsem je obhlížela.
    Hezké dny volna, papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Milý dník, asi si tiež dám tento gunpowder. Mám ho už dlho a nie a nie ho dopiť. :) Výšivka bude asi zase čo nevidieť pekne kvitnúť. Vankúšik je super. Mne sa páči aj s týmito gombíkmi. Nová majiteľka ho môže veselo prezentovať ako pre oddychujúcu princeznú nie na hrášku, ale na parádnom atypickom gombíku (teda viacerých).:) Krásny víkend.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Danka, krásny vankúš si vytvorila...ja si asi musím k tebe doniesť moje nahačkované motívy z ktorých majú byť tiež vankúše ale nechce sa mi do toho....šitie nie je moja veľmi obľúbená činnosť :)

    OdpovedaťOdstrániť