pondelok 28. mája 2018

Chrobáčiky

Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za komentáre v predchádzajúcom príspevku! V Španej Doline sa vám páči, ale zhodneme sa, že na bývanie to pre nás nie je. Áno, prežiť tam dovolenku, či nejaký ten víkend, to by bolo dobre na vyčistenie si hlavy. Neviem si predstaviť, ako odtiaľ denne chodiť v zime za prácou do Banskej Bystrice. Najskôr "spojazdniť" úzke chodníčky zavalené snehom, či radšej sa dole spustiť na zadku? Neviem, ako by som to riešila :-)

Začala som vyšívať:


Aj v štrikovaní som postúpila:



Na dnes mám štyri krásne zábery chrobáčikov:






Vo vázičke mám kvety pažítky:




Dnes končím bez čaju, nepila som. Celé poobedie som strávila s Lenkou v Istebnom. Po dvoch týždňoch sme mali čo rozprávať :-) Domov som prišla na čaj už neskoro.



Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela!


6 komentárov:

  1. Oj Danka ... aj ja som poobdivovala chalúpky na tvojich fotkách ... Ale myslím si, že skoro všetky sú to domčeky určené na chalupárčenie, majú svojich majiteľov, ktorí sa tam chodia rekreovať a zveľaďovať si ich ... Mnohí to urobili veľmi krásne a s citom ... Ale určite su tam aj starousadlíci a tí to majú veru v zimnom období ťažké ... :)
    Výšivka sa pomaly rozbieha, štrikovanie teda obdivujem ... pekné farby, jemná vzorka ... čo to len bude ? :))) Maj sa dobre ... L.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zabudla som pochváliť chrobáčiky ... pekne nafotené ... :)

      Odstrániť
  2. I love the knitting pattern and colors! They are happy colors. :D Beetles I could maybe do without haha. But your photos are wonderful.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danka,
    štrikovanie je pekné, veselé s pekným vzorom... Aj výšivka pomaly pridúda.
    Fotky chrobáčikov sú milé, občas nám len tak zapózujú, že?

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ahoj, Danka, vrátím se ještě k Španej Dolině a napadlo mě vlastně to, co píše Laura. Také si myslím, že těch starousedlíků ubývá a mají to spíš jako chalupu, kam se jezdí rekreovat nebo vyčistit hlavu. Ovšem ten, kdo má chalupu, tak asi ví, o jaké "rekreaci" píšu. :-)) Také mě napadlo, co v zimě. Tam musí být po pás sněhu a jak do práce, do školy, když se to odhrne a třeba za hodinu to není poznat. Mě by také stresovalo, že v případě nemoci se nedostane k lékaři nebo na nákup. Takže i ta romantika má svá úskalí. Ale naši předkové byli zdatní a uměli si poradit. ... Tvoje štrikování se mi líbí čím dál víc, je vidět, že je to tvoje parketa. Velmi dobrý vzor i kombinace barev! Fotky chrobáčikov se podařily a ty to máš dobré, zajdeš na zahrádku a hned máš "materiál". Jinak ti hezky ladí kytička pažitky s tou dečkou, je tam prostě vidět ženská ruka. Měj se fajn. Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Danka, krásne sa ti podarilo zachytiť chrobáčikov...

    OdpovedaťOdstrániť