pondelok 11. júna 2018

Kari-cuketová nátierka

Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Vyšívanie sa mi páči, a vám?



Štrikovala som málo, pribudlo mi len niekoľko cm, neoplatí sa ani fotiť :-)

Keď pred pár týždňami boli u nás Miško s Maxíkom, doniesli nám z Nemecka niekoľko špecialít. Kari-cuketovú nátierku som dnes odfotila, lebo ju pomaly aj zjem:






Na pohľad vyzerá ako horčica, ale chuťou ju nepripomína. Mne to na chlebe s maslom chutí, ale pre manžela to moc nie je, ale to bolo jasné hneď :-)

Dnes zas nešla elektrina. Pustili ju až o 19:30 h., no hroznééééé. Vonku tiež nie je najpríjemnejšie. Moc teplo a dusno, občas slabý dážď, za chvíľu slniečko, ...

S Borom som sa vyše hodiny tmolila po okolí. Do kopcov som sa nepustila, aby som nezmokla. Nie žeby som bola z cukru, ale nechcem, aby ma začali trápiť moje biedne uši, som rada, že ma dlhšie nechávajú na pokoji :-)

Pri potoku za obchodom, v chrastí, rastie stará čerešňa:




drobné, biedne, ale mne chutili :-)

Na varenie čaju, či kávy to dnes nebolo, iba keby som si zakúrila v peci v starej kuchyni o poschodie nižšie. V tom teple by to nebolo nič príjemné, takže dnes som to vyriešila takto:




Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela!

5 komentárov:

  1. Πολύ όμορφο θα είναι το κέντημα σου! Ανυπομονώ να το δω ολοκληρωμένο!
    Ιδανικό φρούτο αυτήν την εποχή, το κεράσι, τα δικά μας κοντεύουν να τελειώσουν. Φιλάκια!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Danka,
    výšivka sa páči aj mne :-)
    Byť celý deň bez elektriny nie je ktoviečo, ale kávička vyzerá výborne.
    Páá

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Prajem milý večer, my máme takú bohémsku čerešňu (rastie si tiež tak "ledabolo") v predzahrádke paneláku a má podobné náušnuce po konároch. :) Výšivka pekne pribúda a v týchto dňoch, keď je teplo a dusno a sem tam búrkovo, veru niet nad akúkoľvek ľadovú kávu.:) Držím palce, nech tú elektrinu rýchlo vyriešia. Ale zase - máte romantiku večer pri sviečkach. :) Pá.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Vysivka sa paci aj mne... Ta elektrina... az ma mrazi, ako velmi sme od nej zavisli... My by sme bez nej v zime pomrzli, napriek tomu, ze kurime plynom ... Dani, pozdravujem... L.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Danielko, výšivka je hezká … a to téma! Nám kdysi nešla elektřina po několik vánočních dní vždy večer - jako dítěti se mi to líbilo. Maminky musely mít hlavy jak balón. Pomazánka musí být dobrá, já mám kari ráda.
    Zatím papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť