piatok 8. júna 2018

U zubára

Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za komentáre v predchádzajúcom príspevku! Vaše rady mi veľmi pomohli, určite si kúpim Pirimor a urobím s čiernymi muškami krátky proces :-)

Dnes sme mali celý deň odstávku elektrickej energie. V dedine nám prekladajú stĺpy. Je to na viac dní, dnes to bol druhý a možno budú ešte tri. Človek 21. storočia je z toho totálne vyradený :-)

Viac som sa mohla venovať "prehrabávaniu" v iPade. Vybrala som si novú výšivku a pripravila bavlnky:

farieb je menej, veľkosť bude zas menšia, panama po dlhom čase nie biela, bude to darček

Uštrikovaných mám 50 cm:




S manželom sme boli na preventívnej zubnej kontrole. Pred rokom to pre mňa dopadlo parádne - bez kazu. Teraz som vedela, že to tak nebude, vypadla mi plomba na krčku a možno aj dve. Náš zubár nič neodkladá, čo sa dá, urobí hneď.

A tu zmena! Náš zubár odišiel na dôchodok (veď má 70 rokov) a vymenil ho mladý. Sestričku taktiež. Vo mne dobre hrklo, lebo ja a biele plášte nie sme kamaráti, mám z nich fóbiu. Zmena lekára a sestričky ju dupľuje :-(

Manžel vedel, že čakanie budú pre mňa muky, tak ma poslal do ordinácie prvú. Prekvapilo ma nové moderné zariadenie ordinácie. Rozhovor so zubárom ma upokojil. Je to milý a sympatický mladý muž. Nakoniec mi našiel jeden kaz a dva obnažené krčky. Ja som sa spýtala ešte na jednotky. Mám ich ako pílky. Vraj zodraté, ale aj to sa dá urobiť :-)

Po hodine som z ambulancie vyšla s dvoma novými plombami a po ďalšiu si mám prísť v júli. A aj pílky zarovná :-)

Spokojná som sa posadila v čakárni a dnu išiel manžel. Ten má zuby horšie, moc komplikované na opis. Pri čakaní som si uvedomila, že naša okresná poliklinika je na tom veľmi zle. Postavená bola v prvej polovici 70. rokov 20. storočia, má teda okolo 45 rokov. A ako ju postavili, tak sa len užíva a nič sa do nej neinvestuje. V porovnaní s krásnou modernou ordináciou, ktorá je vlastníctvom zubára, sú spoločné priestory v katastrofálnom stave:




boli sme v modrých dverách





Hrôza, však? Takto vyzerá naše zdravotníctvo :-(

A tak radšej k niečomu krajšiemu. Dnes si maturanti boli po vysvedčenia. Dostali sme po kytičke a tak sa doma z nej teším:









Keď pustili elektrinu, hneď som išla na čaj:


čaj mám od kolegyne Martinky, ona ho tiež dostala, ale nechutil jej :-)
sú to rôzne drobné kvietky, kúsky ovocia a semienka
škatuľka a šálka sú od Nurdan :-)



Nurdan je autorkou viacerých dizajnov, ktoré som vyšívala. Ak si chcete prezrieť jej prácu, pozrite si jej online shop TWIN PEAK PRIMITIVES, možno niektoré spoznáte :-)


Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela!

5 komentárov:

  1. Danka,
    ani ja zubárov nemusím a predsa ich navštevujem každý mesiac už druhý rok... a to som chodila na preventívky poctivo, aj dvakrát ročne.
    V tých štátnych ambulanciách a nemocníciach je to u nás podobne, ale buďme radi aspoň za lekárov, že nás má kto ošetriť... časom nebude asi ani to.
    Som zvedavá na novú výšivku. A štrikovanie Ti ide pekne od ruky.
    Kytička je milá pozornosť, určite potešila.
    Páá

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Danielko, to je kytička opravdu pro radost. Zubaře se taky bojím, nedávno jsem byla na půlroční preventivní prohlídce. Také jsem měla jednu plombu. Vždycky odcházím od zubaře s takovou úlevou!
    Všimla jsem si u Nurdan tvých výšivek. Má hodně motivy zvířat, to se mi líbí.
    Čajík máš v krásné škatulce, já teď popíjím urologický čaj.
    Papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Si mi pripomenula... Musim sa objednat na preventivku.. Ach jaj... Ale mam velmi dobru pani zubarku... Kyticka od maturantov je prekrasna... v jemnych farbach, nech ti dlho robi radost.. Som zvedava na vysivku... pa L.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Πολύ όμορφη η ανθοδέσμη!!!
    Καλή αρχή στο νέο σας έργο!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Nádherná kytička a tá šálka s mišičkou ani nehovorím...k zubárovi sa radšej nevyjadrujem...tiež ma čaká preventívna a určite to nebude nič príjemné. Ale hádam to prežijem :) Dani, nech sa ti darí.

    OdpovedaťOdstrániť