utorok 7. augusta 2018

Sirupy :-)

Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za komentáre v predchádzajúcom príspevku! Marie napísala, že na výšivke mám devu z Alsaska, kde práve ona žije. V Alsasku sú tiež horúčavy a to neprospieva zelenine, čo poznať na zlej úrode. Tým, žre moja záhradka je len mini, doprajem jej dostatok vody :-)

A prečo som sa včera neozvala? Nedalo sa, nešiel nám internet, hotová pohroma :-(


Teraz trocha prekvapenia - deva z Alsaska po druhý raz:


Jedna bude pre mňa a druhá bude darček :-)

Deň po dni som dostala sirupy. V piatok od Aďky a v sobotu od Danky:



to je Alex, platný člen Aďkinej rodiny :-)
sirup je levanduľovo-škoricový

Báťkove bylinkové sirupy

z bazy čiernej a skorocelu

Ja som tiež už robila sirupy, bazový a mätový. Tento rok som si povedala, že robiť nebudem, lebo si ich musím potom piť sama a mne veru sladkú vodu netreba. Manžel má rád iba lesnú zmes z obchodu :-(

Poviem pravdu - nakoniec mi môj sirup vo fľaške skysol, tak nie je čo riešiť :-)

Teraz som sa však trochu nalomila. Zapáčil sa mi Aďkin nápad - sirup dávať len do malých fľaštičiek. Možno by mi neskysol. Mäty mám tiež ešte dosť v záhone, tak uvidím :-)

Trocha som sa pozrela na sirupovú rodinu Báťkovcov. Zapáčili sa mi. Začínali zberom fliaš od rumu po krčmách 4. cenovej kategórie :-) Ak chcete vedieť niečo z histórie, ale aj ich súčasnej ponuke, kliknite si TU.


Dnes som čaj vymenila za kávu:





Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela!

4 komentáre:

  1. Danka,
    aj som sa divila, že si včera nevložila príspevok...
    Sirupy si dostala zaujímavé, potom daj vedieť, ako chutili. Mne sa zatiaľ moje nikdy nepokazili a väčšinou ich robím do takých malých pohárikov ako som darovala aj Tebe :-)
    Výšivka sa zdvojila, žeby vrecká?
    Ja som dnes popíjala čaj z rozmarínu.
    Páá

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Děvčátka dvojčátka😀 pa Romana

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ani u nás sirupy nejdú ... Robievala som bazový a ako tebe, tiež sa mi vždy pokazil. Ale to keď boli deti malé ... Pred rokom, či dvoma som robila mätový ... ešte mám z neho na polici skoro všetky fľaštičky. Akurát čo sme vypili bol toho roku levanduľový ... Chutil nám dobre vychladený, s ľadom a minerálkou.
    Vyšívané holky sú veľmi milé .... a práve si mi urobila chuť na kávu ... tú si dám ale až ráno ... :) Dani, maj sa dobre ... L.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Your little stitched girls are so cute, Daniela :) I like the colors in their dresses. And your syrups look very good, too!

    OdpovedaťOdstrániť