streda 21. novembra 2018

Asi posledný ...

Vitajte u mňa!
Ďakujem za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Vyšila som to, čo som minule vypárala:


bude to štramák :-)

Zdá sa, že v sobotu bol posledný krásny slnečný jesenný deň. V nedeľu podvečer sa rozšnežilo, v pondelok sme mali bielo, v utorok sa to roztopilo a dnes prší :-(

Akoby som si uvedomila, že krásny deň musím využiť, po dlhšom čase som išla na Kublovo (do kopcov). Mám to od manžela zakázané :-(

Zakázal mi všetky kopce. Nastrašil ma medveďmi. Vraj sa pohybujú okolo dediny a robia aj škodu. Chovateľ oviec to pocítil najviac. Niekoľko kusov oviec padlo medveďovi do pazúrov. A to majú ovce ohradu hneď za dedinou, viackrát som ich fotila. Nechcela by som sa s ním stretnúť.

V sobotu som nad tým nerozmýšľala. Urobila som si len malý okruh a možno by mi Boro dal vedieť, že sa blíži nebezpečie :-)










slnko zapadá

a zapadá dosť rýchlo, prešla som kúsok a tieň je väčší

Rozsutec

Pozorovala som ako sa mesiačik gúľa po oblohe:





a to som už doma, vo dvore

a z mojej izbičky

Dnes mám voľný deň, ale na prechádzku to nevyzerá. Počasie je smutné:


v kopcoch sa to zas belie :-)

Večerný čajík:





Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!

Daniela

8 komentárov:

  1. Danka,
    neuveríš, ale práve som si prezerala Tvoje staršie príspevky, rada si ich čítam...
    Výšivka bude pekná, to už vidím teraz :-)
    A fotky nádherné, len si dávaj pozor, manžel má pravdu.
    Pekný deň, pá

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Danielka, treba si davat pozor na seba...stretnutie s medvedom by som teda nechcela :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Gorgeous walk and I am so glad that you did not meet the bear!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Πολύ ωραίες φωτογραφίες και ελπίζω να μην συναντήσετε την αρκούδα !!!
    Πολλά χαιρετίσματα !!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Manžel má pravdu, dávej na sebe pozor. Kdysi jsem slyšela řvát medvěda na Čiernom Balogu a běhal mi mráz po zádech. Výšivka se pěkně rýsuje. Měj hezké dny! Romana

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Danka, máš moc pěkné fotky, mi se líbí záběry na Rozsutec - to je podle mne už Malá Fatra, tam jsem byla kdysi několikrát. Na takovou túru bych dnes nešla, také říkám - manžel má pravdu. U vás je těch medvědů více, no aby ne, v horách se jim daří lépe, u nás se řeší jeden na Valašsku a jsou s ním také problémy. Bohužel, já říkám, že medvěd do naší krajiny, teď myslím ČR - nepatří, vím, že spousta lidí nebude souhlasit, ale aby se člověk bál jít někam na túru, že potká medvěda, tak bohužel... nežijeme v Kanadě, kde má prostory. I ten pejsek nemusí pomoci, slyšela jsem debatu na téma medvěd a kdosi tam řekl, že někteří se nechovají standartně, tedy že nemají tu plachost, někteří mohou zaútočit a prý medvěd je schopen určitý úsek běžet jako kůň. Nevím, ale bylo to tam řečeno. Zvířata ztrácejí plachost, on může jít i do dědiny, však v blízkosti tatranských hotelů se pohybují běžně. Zvaž tedy, co je pro tebe důležitější. Měj se hezky, Jana :-))

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Milý večer želám,teta Danka. Fuu, tak mackovia už nevyvádzajú neplechu len v Tatrách. Ale zase, Boro je poľovnícky pes, iste by sa statočne zachoval a nenechal Vás v kaši. Jazvečíky sú super. No našťastie je všetko v poriadku. :) Deka je krásna a s mesiacom sa tiež rada prechádzam. Odmalička. Myslela som si (ako dieťa):), že chodí so mnou a že stíha aj autu. Taký cool parťák.:) Budem na Vás myslieť onedlho, keď si pôjdem pozrieť do BA do mestskej galérie výstavu Ladových obrázkov. :) Majte sa pekne. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. A bear! Good that you did not meet it. Boro would protect you, right? :) Bears are not common in Missouri. More of bobcats!

    OdpovedaťOdstrániť