sobota 17. novembra 2018

Z denníka občasník? Či?

Ďakujem všetkým, ktorí klikli na môj blog napriek tomu, že nové príspevky neuverejňujem! Blog oslávi svoje piate výročie o pár týždňov. Postupne som sa dostala ku každodennému písaniu. Dôvod bol jednoznačný - každý deň mi pribúdali krížiky na výšivkách. K novým krížikom som začala pridávať niečo z môjho obyčajného života a potom aj z mojej čajovej "úchylky". 

V lete uplynulo päť rokov ako sa venujem vyšívaniu. Pôvodne som myslela, že vyšijem len malý darček pre Ali. Vyšívanie ma však dostalo :-)

A teraz? Nuž, veru neviem, či som sa nedostala na nejakú pomyselnú križovatku. Stojím na nej, prešľapujem z nohy na nohu a neviem, kedy si vyberiem tú správnu cestu. Načatá výšivka oddychuje, neláka ma, ale mysľou mi lietajú už nové. Vyšívať, či nevyšívať? To je otázka :-)

Každé poobedie, okolo štvrtej, zasadneme s manželom v obývačke pred televízor. Našli sme si na programe "Epic Drama" anglický detektívny seriál Endeavour.  Po ukončení seriál začali hneď opakovať a my pozeráme znova :-) Dá sa!

Každý diel trvá okolo 1,5 hodiny. Obrovským plusom je, že program "Epic Drama" nemá reklamy. Takže máme okrem RTVS a ČT ďalší vhodný program :-)

Po hodinke a pol pred televízorom volajú povinnosti: riad, prádlo, večera, ... Raz som pri tom nechala telvízor zapnutý a tu sa začal nový seriál "Poldark". Zaujal ma a tak o ďalšiu hodinu som mala postarané. A to som zo zásady proti vysedávaniu pred televízorom :-)

"Poldark" sa mi skončil a začal seriál "Reštaurácia". Ten zaujal aj manžela a tak ďalšiu hodinku sedíme spolu :-)

Seriál končí pred pol ôsmov a televízor vypíname. Ticho lieči :-)

Večer ešte chodím na hodinové prechádzky po dedine. S Borom :-)

A takto letí deň za dňom, škola, dva seriály, prechádzky, trocha domácnosť a je noc :-)

Ale, aby som bola presná, nedokážem len tak sedieť a pozerať na obrazovku :-)

Štrikujem :-)

Deka má už parádny rozmer:




Včera som dokúpila ďalšie dve farby - modré a hnedé odtiene. Potom sa rozhodnem, či budem pokračovať s treťou sériou farebných kombinácii. Dve série budú hotové :-)

Na okne mi rozkvitli halúsky:






Takto ma potešil kaktus:




Viac ako 6 týždňov som sa tešila z kalanchoe:





K sledovaniu Endeavoura som si uvarila roiboos:

akurát sa začal seriál :-)





Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!

Daniela!

6 komentárov:

  1. Your blanket is growing nicely, Daniela! And I love the view of the mountains that you get from your window--just so gorgeous :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Danka,
    deka je nádherná a už je aj dosť veľká...
    Verím, že sa k vyšívaniu po prestávke vrátiš, bolo by to škoda, keby si skončila. Držím palce.
    Kvietky máš krásne, aj mne už začína kvitnúť vianočný kaktus.
    Páá

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danka, potešila som sa tvojmu príspevku ... stačí napísať občas, zreferovať, čo je u vás nové ... Deka bude nádherná a určite aj teplá ... O kvietky sa dobre staráš a oni sa ti odmeňujú krásnym vzhľadom ... Prekvapili ma kvietky na jesennej halúzke hlohu ... Asi to krásne slniečko ich prebudilo ... Maj sa dobre Danka a rob len to, čo ťa baví a potešuje ... :) papa L.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. I like watching your blanket grow! It needs more blue stitches. ;)

    Your Christmas cactus is early! That one is probably "Thanksgiving Cactus" (USA name). It is a different variety. Beautiful flowers!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Dečka bude krásna, ešte si pri nej posedíš :) ale hlavne že výsledok bude stáť zato...kvietky máš veru pekné, aj môj vianočný kaktus začína kvitnúť ale je to len taký mladý tak má len tri kvietky :) ale aj to ma teší...aj ten tvoj kútik s poličkou, vyšívanými vrecúškami a obrázkami sa mi veľmi páči. Neprestanem ťa obdivovať...Dani, nech sa ti darí, hlavne veľa zdravia.

    OdpovedaťOdstrániť