nedeľa 2. decembra 2018

Maliny v mede

Vitajte u mňa!
Ďakujem za komentáre v predchádzajúcom príspevku! No, popravde - za jeden v gréčtine :-) 
Marii ďakujem za pochvalu!

Vytiahla som starú panamu, myslím si, že má viac ako 30 rokov. Človek by si myslel, že je panama ako panama. Omyl! Vidím rozdiel. Stará je oproti tej novej o dosť redšia. Teda na 1 cm pripadá menej krížikov.  Nelenila a premerala som to :-)

Zistila som, že stará panama má na 1 cm 4 krížiky a nová ich má 5. Dúfam, že na niečo malé, už vianočné, to bude dobré :-)

a vidíte, aj som párala :-(

Teším sa s tromi novými obrázkami. Pripravila som si ich na rámovanie. Možno zajtra cestou zo školy ich zanesiem majstrovi sklenárovi :-)



V lete nám Miško doniesol špecialitu - maliny v mede. Ako všetko podobné, najskôr si museli "posedieť" na poličke ako "dizajnérsky kúsok". Až teraz manžel pohárik otvoril. Možno preto, že dnes má Miško narodeniny. No a ja som si neodpustila, aby som sa neodfotila:-)






Pre mňa, čo nie som na sladké, to nie je to pravé. Pre manžela výborné :-)


Môj sobotný obed (manžel vyprázdňoval hrnce v chladničke):


Kto chce vedieť recept a moju "průpovídku" k nemu si môžete prečítať TU.


Čaj zas len rýchlovka:




Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!

Daniela

8 komentárov:

  1. Mňam maliny, ty by u mě dlouho nevydržely! Krásné výšivky! Hezké prožití adventní neděle! Romana

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Λατρεύω τα κεντήματά σας, είναι πολύ όμορφα !!!
    Καλή εβδομάδα !!!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Občas si aj ja kúpim nejaký ochutený med, ale najradšej mám prirodzenú chuť medu. Samozrejme toho kvalitného a od dobrého včelára. Prajem pekný predvianočný čas.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Danka,
    výšivky sú krásne, zase bude mať sklenár robotu :-)
    Maliny v mede znie dobre, ja robím orechy v mede, tie nám chutia.
    Prajem Ti pekný advent, páá

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Danka, už se těším na ty zarámované obrázky. Já bydlím hned vedle sklenářství, tak bych mohla nechat rámovat často :-))). Včera jsem se rozhoupala a také budu vyšívat - dečku na konferák, zimní večery jsou dlouhé, tak to zase vyzkouším, ale nebude to krížikom. ... Na maliny v medu bych se nechytila, i když mám ráda sladké, ale lidé jsou různí, můj přítel by to uvítal. Jinak se mi líbí ten béžový hrníček, jeho výzdoba je prostá a v jednoduchosti je krása, jak se říká ... Přeji klidný předvánoční čas, Jana :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Danka, výšivky sú ako všetky od teba nádherné aj tá nová vianočná, som zvedavá čo z nej nakoniec urobíš...o malinovom mede som ešte nepočula, no darmo dievča z dediny :-) krásne a hlavne v zdravi prežité adventne dni

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Danka, výšivky sú ako všetky od teba nádherné aj tá nová vianočná, som zvedavá čo z nej nakoniec urobíš...o malinovom mede som ešte nepočula, no darmo dievča z dediny :-) krásne a hlavne v zdravi prežité adventne dni

    OdpovedaťOdstrániť
  8. To musí byť dobrota .... aj keď sladká ... ja by som vru chodila mlsať rada ... :) paa L.

    OdpovedaťOdstrániť