nedeľa 9. decembra 2018

Vianočné trhy vo Veličnej 2018

Vitajte u mňa!
Ďakujem za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Ďalšia vianočná maličkosť vo výrobe:



V piatok som si nenechala újsť vianočné trhy vo Veličnej. Napriek tomu, že to bol tento rok iba štvrtý ročník, už majú trhy svojich stálych návštevníkov, aj nás :-)

Atmosféra vo Veličnej je aj bez snehu naozaj vianočná:





ovečky boli v strese z množstva ľúdí, ktorí na ne pokrykovali, neukázali sa nikomu :-(


z vŕbového prútia plietol košíky kedysi aj môj ocko






Aj v kultúrnom dome boli predajcovia rôznych ručne vyrábaných vecičiek. Tie obdivujem najviac. Stretla som sa tam aj s Evkou, s ktoru sme sa po internetovej známosti skutočne stretli práve na týchto trhoch. Vlani mi tam chýbala :-(

Naše stretnutie nemalo konca kraja a ja som dokonca zabudla aj fotiť :-)
Našťastie mi Evka jednu fotku poslala aj s jej drôtenými výrobkami:

Tie najkrajšie však nechala doma, pretože ide onedlho prezentovať svoje výrobky do Varšavy, to sa nepodarí každému


Len jedinú výhradu mám. Ponúkali vianočný punč. Ako vždy s alkoholom, ale tentokrát aj bez alkoholu, teda aj pre mňa. Lenže, ... v plastových pohároch :-(

Dávnejšie som bola dvakrát na vianočných trhoch vo Viedni. Páčil sa mi ich systém podávania punču - v krásnych vianočných šálkach. Kto šálku nechcel, zaplatil zálohu, ktorú mu vrátili pri odovzdaní šálky. Ja som si po oba razy šálku doniesla domov :-)

Tu je jedna z nich:









Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!

Daniela

3 komentáre:

  1. Parádní trhy, ty mi u nás ve městě chybí. Plastové pohárky nemusím a ze zahraničních trhů si vždy vozím jeden upomínkový a na ty mi nesmí nikdo sáhnout :-)
    Pa Romana

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pozerala som na mape kde tá Veličná je :-). My sme mali cez víkend naplánované vianočné trhy v Košiciach. No chrípka mi zmenila plány a víkend som strávila v jej nemilej spoločnosti v posteli :-(. Plastové poháre nemám rada ani ja a tiež sa mi páčil spôsob akým vianočný punč podávali na viedenských trhoch. Prajem pekný predvianočný čas.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danka, to je krása ... páči sa mi, že aj na vidieku si ľudia urobia vianočné trhy s krásnou atmosférou ... Evkine drôtené výrobky veľmi obdivujem ... chcela by som to vedieť ... zatiaľ som obmotávala drôtikmi iba kraslice ... Ale zvonček, anjel ... to je už iná pesnička ... :))). paa L.

    OdpovedaťOdstrániť