nedeľa 13. januára 2019

Kuracia pečeň na kyslej uhorke

Vitajte u mňa!
Ďakujem za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Na mieste, kde som dala číslo nášho domu je na predlohe niečo zle viditeľné a v tom číslo vyšité len rovným stehom. Nevedela som sa z toho "vysomáriť" a tak som si to upravila podľa seba:

môže byť?

Už neviem, čo by som varila. Keď sa spýtam manžela, čo by si dal, odpovede sa nedočkám. Na jednej strane to je pre mňa dobre, lebo nemá žiadne nároky, ale na druhej strane to mám ťažké, lebo vždy si musím odpovedať sama, teda vymyslieť :-)

Na dnes som si to vymyslela tak, aby to bolo rýchle a dalo sa to dobre ohriať, pretože to bude na viac dní :-)

Dusila som kuracie pečienky na kyslej uhorke zahustené smotanou:

maslo, cibuľa, cesnak, uhorky, smotana a kuracia pečeň




na dochutenie som použila len soľ, rascu a čierne korenie

s knedľou



A k tomu frankfurtská polievka, ale nie z frankfurtských párkov. Najčastejšie ju robím z prešovského kabanosu. Ak si kliknete na odkaz vyššie, zistíte, že vtedy som použila štrasburské párky. Prešovský kabanos je lepší :-)

(zas som sa potešila mojim vtedajším vyšívaním, ktoré mi už visí na stene v obývačke, ale to bolo už druhé, to prvé bol darček pre bývalú kolegyňu Aničku, dúfam, že v jej novom dome našlo tiež svoje miesto)

Vylepšila som aj recept na polievku. Do hotovej som zavarila kyslú smotanu a napriek mojim obavám to vyšlo dobre, takže som ju použila aj na prizdobenie v tanieri :-)



Máme navarené a v pondelok a utorok nebudem v škole prenasledovaná myšlienkou čo do hrnca :-)
Stredu mám v škole voľnú a to môžem zas navariť na tri dni :-)


Čaj dnes len jednoduchý, ale voňavý:





Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!

Daniela

3 komentáre:

  1. Ανυπομονώ την εξέλιξη του κεντήματος!!!
    Σας εύχομαι μία όμορφη και δημιουργική εβδομάδα!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Danka, ta výšivka s číslem vašeho domu je moc dobrý nápad. ... Kuřecí játra = kuracia pečeň také občas kupujeme a je to naše oblíbené jídlo. Teď mohu srovnat tři způsoby přípravy a mírné odchylky tam jsou. Když to vařím já, tak nejdříve v kastrolu mírně opražím na drobno nakrájenou cibuli na sádle, pak přidám játra a chvíli nechám zatáhnout, nesolím, játra se solí až je to hotové. Nedávám kmín (rasca) jako ty, ale posypu majoránkou a jemně grilovacím kořením. Když vaří přítel, tak on nakrájí slaninu, jemně to vyškvaří a na tom opraží nakrájenou cibuli. On, myslím, kmín přidává, ale jinak nic jako ty. Já jsem přítelem majoránky, tak ji dávám kam uznám za vhodné :-)). Jo a česnek my nedáváme. Kyselou okurku do toho určitě také nedáváme, my ji dáme na talíř jako přílohu. Je fajn, že jsi celé jídlo vyfotila, protože vidím, že se to dá jíst i s knedlíkem. To jsme doma nikdy neměli, u nás se to vždy jedlo s rýží, u přítele v domácnosti prý s brambory. My společně to tedy jíme většinou s rýží a dáváme k tomu znojemské okurky. No, asi si to zase brzy uvaříme. Měj se fajn, zdravím na Oravu. Jana :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. S výšivkou sis poradila moc dobře, nedá se poznat, že je tam něco upravené. Já se doma také ptám, na co mají chuť a co mám uvařit, ale vždy mi odpoví- něco dobrého :-)
    Dnes to vidím na houbovou omáčku :-)
    Pa Romana

    OdpovedaťOdstrániť