nedeľa 5. mája 2019

Už dva mesiace

Všetkým vám z celého srdca ďakujem za úprimné slová útechy! Dnes je tomu dva mesiace, čo som ostala bez manžela. Deň je to mokrý a nielen preto, že prší. Moje oči dažďu pomáhajú. Som nešťastná, osamelá a stále bez chuti do vyšívania :-(

Mám šťastie, že som cez týždeň v škole. Medzi mládežou zabúdam. Pripravujeme sa na maturity a záverečné skúšky.  Hlava mi musí pracovať na plné obrátky, niet času na moje myšlienky.

Naši chlapci sa vrátili z Ameriky. Jurko bol najskôr v Kansase, v meste Manhattan, kde rok študoval na univerzite. Navštívil Liz, ktorá sa mu v neznámom svete počas roka venovala. Pripravila som pre ňu darček:






Výšivku som mala pripravenú dávno, takže teraz akoby som našla. Liz je zberateľka všetkého so Santa Klausom a hneď vedela, že tento bude mať miesto nad kozubom :-)

V tom istom meste žije aj Bill s rodinou (bol u nás dvakrát). Do obidvoch rodín som štrikovala bavlnené vechtíky:








Pre Billove vnúčatá som poslala háčkované hračky. Nie sú síce mojim dielom, ale aj tak sa im moc potešili. Hračky háčkovala kamarátka Elenka z našej dediny:





príjemná mäkká priadza, na maznanie  :-)


Aj čajové "dejchánky" vynechávam. Pozorujem, že sa mením v rôznych činnostiach, snáď aj o tom niekedy napíšem.

Tak aspoň niečo staršie:  zelená káva na zelený štvrtok:






Ďakujem vám, že ste si našli chvíľku na návštevu môjho blogu. Vždy to pre mňa znamenalo veľa, ale teraz to bude ešte oveľa viac. Viete si predstaviť, že dnes som sa hlasom prihovorila len Borovi? Tak aspoň týmito písanými slovami vám :-)

Daniela 


15 komentárov:

  1. Красиво, празднично, ярко, душевно и мило! Настоящее вдохновение любоваться на твои работы и твой дом! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Danka, moc jsi mne potěšila svým příspěvkem. Jsem ráda, že vím, že se snažíš přes všechno dostávat. Nikdy to nepřebolí, ale čas vše zmírní. Přijd co nejvíce mezi nás. Klidné dny Dana

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danielka, potešila si aj mňa týmto príspevkom. Myslím na Teba každý deň, nie si sama, máš deti a aj nás. VeĽa síl prajem. Iveta

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Daniela, je mi veľmi ľúto zo straty vášho manžela. Veľký objatie plné sily a veľkej odvahy. :(

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Danka,
    vitaj opäť medzi nami. Neprejde snáď ani jeden deň, aby som na Teba nepomyslela...
    Viem, je to ťažké, ale musíš žiť ďalej... pre svoje deti, vnúča.
    Výšivka je krásna a záverečné spracovanie ešte krajšie, verím, že darčeky veľmi potešili. A snáď časom dostaneš chuť aj na vyšívanie.
    Budem rada, keď budeš medzi nami častejšie, už mi chýbali Tvoje príspevky.
    Pááá, poškrabkaj za mňa Bora :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Jsem moc ráda, že zase píšeš. Chápu, moc to pořád bolí. Doufejme, že práce ve škole Tě bude těšit. A k vyšívání se časem určitě vrátíš. Dani, myslím na Tebe. M.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Λυπάμαι πολύ γι αυτό που περνάτε, πρέπει να δώσετε κουράγιο στον εαυτό σας και να ασχοληθείτε με το κέντημα για ψυχοθεραπεία, μεγάλη βοήθεια για σας και το σχολείο. Υπέροχα όλα τα δώρα που φτιάξατε και καλή δύναμη.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Danielka, až mi srdce podskočilo keď som videla, že píšeš na blog. Každý deň totiž sledujem, či sa nepridala nejaká krásna výšivka alebo nejaké zaujímavosti o čaji alebo káve, alebo nejaký dobrý recept...Posielam objatie, pa Z.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Danielko, taky mi udělalo radost, když vidím tvoje povídání a fotky. Překrásné dárečky jsi poslala za moře. Objímám tě a mávám do daleka.
    Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Milá Danielko, krásné dárečky jsi vyrobila, jsi šikulka. Přeji hodně sil do dalších dní a zdravím od nás. Romana

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Milá teta Danka, darčeky iste urobili velikánsku radosť. Pevne verím, že čoskoro Vás bude tešiť zase aj vyšívanie a pletenie. A tým potešíte aj nás, keď to tu budeme obdivovať. Srdečne Vás pozdravujem.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Všetko potrebuje čas, aj keď bolieť to bude stále. Smútok za milovaným je cena, ktorú platíme za to, že sme mohli milovať...

    OdpovedaťOdstrániť
  13. ...Jsem ráda, že už jsi zase s námi....A co, i psík je kamarád...Moje maminka to dělá taky, když je jí smutno, povídá si s ním...Čas je nejlepší doktor, i když...věř, jednou bude líp....Milada

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Danka, potešila som sa tvojmu návratu, želám ti aby si čo najskôr našla opäť zmysel života v tvojich výšivkách, veľa síl...papa

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Dani, jsem ráda, že jsi napsala článek. Vytvořila jsi nádherné dárečky, které udělaly určitě velkou radost.
    Přeji Ti hodně sil a objímám Tě.

    OdpovedaťOdstrániť