nedeľa 8. septembra 2019

Lienkovanie pokračuje :-)

Vitajte u mňa!
Ďakujem za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Nie, že by som nemala o čom písať. Tém, hlavne však fotiek, mám dosť, len to písanie mi viazne. Neviem, či sa ešte niekedy vrátim do starých koľají. Skôr nie. Zmenil sa mi celý život. Stratila som nadšenie i radosť z každej drobnosti. Moje deti sa snažia, aby som sa dostala zo začarovaného kruhu myšlienok a spomienok, sú pri mne oveľa častejšie, ako predtým, vymýšľajú výlety, ... 

Riešim veci, o ktorých som nemala ani tušenia. Napríklad teraz riešim ústredné kúrenie. Škoda, že v našej dedine nie je plyn. To by som mala rýchle riešenie. Teraz síce máme ekologické kúrenie, ale na uhlie, tzv. ekohrášok. Chcem to vymeniť na peletky. Do zajtra si mám vybrať medzi niekoľkými možnosťami. Tak vyberám, až mi z toho hlava puchne :-)))

Vyšívanie pokračuje:




Nazbieralo sa mi viac šitia. Včera som sa pustila do lienkovania, teda do spracovania výšiviek s lienkami. Začala som tou najväčšou:

moja stará žehlička stále žehlí :-)

prednú stranu podšívam bielou látkou, aby mi nepresvitalo vnútro - duté vlákno










Ani čaj už nepijem pravidelne. Takže dnes na záver aspoň pohľad z okna na predieranie sa slniečka z mrakov:



Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela!

8 komentárov:

  1. Danka,
    úplne Ti rozumiem. S tým kúrením Ti neporadím, máme plynový kotol.
    Výšivka pomaly rastie a lienkový vankúšik je vydarený.
    Neviem, ako u vás, ale u nás včera celú noc pršalo a dnes od večera už leje a veru sa aj ochladilo...
    Pozdravujem Ťa, pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Божья коровка- прелесть! И петушок чудесный!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danielka, veru, s kärením ti mi ženské moc neporadíme...ale možno tu je nejaká macherka čo tomu rozumie a možno ti napíše. Zato výšívky sú krásne...teším sa na toho kohúta, lebo má krásne sfarbené perie :), že ako bude vyzerať keď to bude hotové.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dobré ráno, Danka! U nás je smoklivo, ale vyzerá to, že slniečko hádam vylezie.
    Výšivky sú krásne a vankúšik je veľmi milý.
    Prajem Ti, nech vyriešiš to kúrenie čo najlepšie. Tiež sa tomu nerozumiem.
    Krásny týždeň♥

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Πολύ όμορφο το μαξιλαράκι με την πασχαλιά και το κέντημα δείχνει να γίνει πολύ ωραίο !!! Καλή συνέχεια και καλά αποτελέσματα με την θέρμανση... Πολλά χαιρετίσματα και καλή εβδομάδα !!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Your whole world changed when your dear husband died, Daniela, so it is no wonder you are having sad days at times. It will take time, but I'm so glad you have children to help you through the sadness. Can you imagine not having children?

    Beautiful stitching and your ladybug pillow is adorable! Hope you have a lovely September :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Dani, máš to krásné výšivky. Doufám, že brzo vyřeším problém s topením. Přeji klidné dny. Marie

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Milý dník želám. Verím, že tieto "technické" záležitozti sú na "hlavybôľ". Asi je najlepšie vždy si nechať poradiť od chlapov- rodiny, či známych, čo tomu rozumejú. Oni sa potešia, že môžu "hrdinsky" poradiť a my žienky to máme z krku. ;) Srandujem, ale často to funguje a aj dobre. :) Tak verím, že kúrenie bude včas vyriešené, možno už aj je. Lienočka je veselá a čo sa sliepok týka, chodíme s dcérkou pozerať také fešandy do dvora neďaleko...a v knihe "Ruzká klazika"od Majlinga, čo práve čítam, takto akože cynicky označuje autor takmer všetky žienky. Nuž, čo dodať, hrôza... :) Ale chlapi tam tiež nemajú bravúrne osobnosti. :) V tieto dni na Vás a Oravu myslím často,lebo rozbiehame lektorskú spoluprácu s bývalou sprievodkyňou na Oravskom hrade. :) Prajem krásne jesenné dníky. A teším sa na ďalší príspevok.

    OdpovedaťOdstrániť