streda 22. januára 2014

Lodičky

Už v detstve lákali takmer každé dievčatko mamine klopkajúce lodičky. V dospelosti si ich zadovážili hneď niekoľko párov. Čím to je? Môže za to ich ženskosť, rafinovanosť, či sa jednoducho stali módnou stálicou? Ak skombinujeme toto všetko dokopy, dostaneme odpoveď. 
Samotná história lodičiek prezrádza, že sú skutočným artiklom. V histórii boli niekoľkokrát zakázané. Najskôr s tým prišiel Napoleón, nie však pre svoju výšku, ale pre rovnosť všetkých. Keďže vyššie opätky dovtedy symbolizovali moc a bohatstvo, nemal ich nosiť nik. 
S vlastnou teóriou prišli aj v niektorých častiach Ameriky, kde opätky označili za nástroj, ako loviť mužov a podobné teórie neopúšťali svet ani v pokrokovom období dvadsiateho storočia. Niektoré ženy nenosili opätky z dôvodu, že podporujú sexuálne stereotypy a zo žien robia objekty.
Sila módy je neúprosná a opätky si svoje miesto v nej vybojovali. Vyššie, nižšie, no vždy urobia nohu štíhlejšou, príťažlivejšou a efektnejšou. 
Známe je, že pravidelné nosenie sa na vysokej nohe spôsobuje telu problémy, preto by sa mali lodičky brať len ako súčasť šatníka. Na večer, stretnutie či párty sú ako stvorené, pretože podčiarkujú to najkrajšie.
Kvalita, dizajn a originálne prevedenie - to sú lákadlá, o ktoré sa opierajú značkové topánky určené na ženské nohy. Jedna značka sa okrem prestížneho mena vyznačuje červenou podrážkou. Topánky tohto mena patria  medzi najzvučnejšie a aj najdrahšie. 
Porovnajte tie skutočné s mojimi vyšívanými!




Ja som výnimka medzi ženami. Nenosím takéto topánky. Som zástanca pohodlných takzvaných "tichošlapiek". Tieto boli vyšívané pre kamarátku Soňu. Isto všetci vedia prečo!
Ďakujem za prečítanie môjho blogu!
Prajem všetkým radosť zo života! 
Daniela

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára