piatok 1. marca 2019

Zas vechtíkujem :-)

Vitajte u mňa!
Ďakujem za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Jurko pôjde v apríli do USA a poprosil ma o darčeky pre Liz a Elaine. Darčeky by mali byť z mojej tvorby, ale musia byť malé, aby v batožine zabrali čo najmenej priestoru. Pár drobností z mojich výšiviek už putovali za "veľkú mláku", tak som teraz vymyslela niečo iné :-)

Aj Jurko schválil niekoľko vechtíkov (dishcloth) z bavlny. Doma som mala červenú a ružovú, k nim ešte nejaké farbičky prikúpim :-)




Hlavou mi idú ďalšie nápady, určite k vechtíkom niečo pribudne. Samozrejme, že potom ukážem :-)
A tak si ja idem od darčeka k darčeku, robí ma to spokojnou :-)

Urobila som druhú várku pomarančovej marmelády:

zadný rad som urobila minulý týždeň, predný rad tento týždeň


Dnes sa rozpršalo a zdá sa, že víkend bude rovnaký. Moc ma to neteší, aj keď doma mám práce dosť a nudiť sa nebudem. Ale ..., tešila som sa na pekné jarné prázdniny :-(

Manžela premohla chrípka. Od utorka je v dosť zlom stave, alebo lepšie povedané v dosť zlom mužskom stave. Určite mi rozumiete :-) 
Ja sa snažím od neho nič nechytiť, dúfam, že sa mi to podarí. Preto som dnes k čaju pridala kávu a horčík:


jablko, orech, mandle, korenie a zelený čaj





Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela!


3 komentáre:

  1. Chystáš pekné darčeky, mám rada takéto drobnosti ... Pomarančový džem má krásnu farbu a určite je chutný ... nikdy som nevarila džemy v zime ... si šikulka ... :)
    Mužovi prajem skoré uzdravenie a tebe dobrú imunitu ... lebo, keď je raz chrípka v dome ..... papa L.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vechtíky jsou super nápad, praktické a skladné.🌸❤ Moje mamina také vaří pomerančovou marmeládu. Je příjemně nahořklá. Miluju ji na lívance se zakysanou smetanou nebo kyselejším bílým jogurtem.Mňam! Letos ale nechci zavařování ani vidět. Loni jsem dělala džem snad ze všeho, od klasiky- jahod, meruňek, višní atd., přes muchovník aż po aronii s vínem, hruškami, jablky. Bylo toho všeho až moc. Skončila jsem před Vánocemi s dýňovou přesnídávkou se zázvorem a stačilo.🙏 Ale byla jsem holt vedená k tomu mít doma zásoby a zpracovat, co se dá, tak holt....je mi to líto nechat ležet ladem, když si s tím příroda dala tolik práce. Krásné prázdniny přeji!Lenka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danka,
    vechtíky budú super darčeky a také ešte určite nemajú, škoda ich aj používať.
    Verím, že niečo milé vymyslíš a čo tak jeden džemík im darovať? V kufri veľa miesta nezaberie...
    Manželovi prajem skoré uzdravenie :-) My sme sa práve vrátili od našich a Kubík začal vracať, tak asi budeme mať aj nočnú :-)
    Páá

    OdpovedaťOdstrániť