nedeľa 21. júla 2019

Pomohol mi zvyk :-)

Po dlhom čase sa hlásim medzi blogerkami :-)
Najskôr ďakujem všetkým, čo mi napísali komentár v poslednom príspevku! Každé milé a hlavne povzbudivé slovo od vás mi neskutočne pomáha. 

Každý začiatok prázdnin mám obľúbenú Tour de France. Každoročne celé tri týždne sledujem náročné trasy, ku ktorým neodmyselne patria krásy Francúzka. A k tomu vyšívanie, čaj či káva ... Perfektná atmosféra rok čo rok. Vo dvojici. 

A čo teraz? Keďže musím byť sama, aspoň to vyšívanie nech mi zostane, no nie? A tak ma TdF priviedla opäť k paname, ihle a bavlnkám :-)





Maličké, viem, ale na začiatok postačí. Snáď ma to posunie aj k niečomu zložitejšiemu :-)

Mám aj jeden zaujímavý vechtík. Priadzu som dostala ako darček od pani Jarky, majiteľky mojej obľúbenej galantérie. Začala som na viac očiek, ako patrilo a tak pri vypletení celého klbka som dostala len obdĺžnik. Využila som úplne všetko, posledné centimetre poslúžili na dve ušká:






môžem na kachličku prilepiť vešiačik a vechtík za obe ušká zavesiť, ale viem, že s tým by manžel nesúhlasil,
nemal rád lepenie po kachličkách, tak to nespravím :-)


Celé poobedie sa okolo nás krúti búrka, chvíľami hrmí, chvíľami sa poriadne rozfúka, ale spadlo len pár kvapiek, toľko, čo cestu zmočilo. Ale teplota hneď klesla a ja cítim z otvoreného okna chlad. Nerozumiem tomu, je júl a mne je stále zima :-(

Dnešný čaj:


ľubovník bodkovaný



s medom

Ďakujem vám za čas, ktorý ste venovali môjmu blogu!
Nech sa vám darí!
Daniela

9 komentárov:

  1. Ahoj Daniela, mám radosť, že opäť začínaš s výšivkami a popíjaní čajíkov. Prajem veľa síl a krásne spomienky, ktoré ste prežili vo dvojici. Vzácny to dar, tá láska.
    Emily

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dani, mám radost,že už zase vyšíváš. A ten růžový vechtík je parádní.
    Přeji hodně sil na cestě, po které kráčíš už sama. Ale máš děti, musíš bojovat se samotou i pro ně. M.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danka,
    teším sa, že si opäť tu. Každý deň k Tebe nakuknem...
    Vechtík je parádny, aj krásna farba, tak nech Ti dobre slúži.
    Výšivka je milá,a nevadí, že je malá, hlavne, že ťa teší. A spomienky zostanú navždy...
    Budúci víkend odchádzame na Oravu, tak snáď sa cez týždeň možno zastavíme, veď uvidíme, ako budeme stíhať... teda ak ťa nebudeme rušiť.
    My sme dnes boli na oslave v Komárne a potom aj v čajovni, dali sme si zeleno-biely čaj s čerešňami a zelený čaj s marockou mätou :-) a presne o piatej.
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  4. I am happy to see your beautiful embroidery again! I have similar yarn -- "scrubby" cloths. I hang my washcloth over the faucet too. :)))

    Race Across America just completed here -- 4900km! We live next to the trail so we get to see the bikers.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Danielka, skvelé...lienky sú naparádu <3 Z.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Stále vyzerám príspevok na Tvojom blogu. Dočkala som sa. Teší ma, že opäť vyšívaš a vechtíkuješ. Veľmi pekná vlna a vechtík. Taký luxusný :-)
    Prajem príjemné chvíle pri Tour de France a teším sa na ďalší príspevok♥

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Danka ,ahoj strašne sa teším ,že si znova tu,juj zas pribudnú tvoje krásne práce...Mirka

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Dani, pekná výšivka na začiatok ... teší ma, že si opäť začala ... je to pozitívny krok ... vechtík tiež obdivujem ... Ako začala tour, myslievam na teba každý deň ... tak maj príjemné dni ... pa L.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Milá Danuško, chodím k Vám dlouhé roky a těším se z vašich výšivek i povídání. Dneska velká paráda, a radost z toho, že píšete. Nechtěla jsem psát o té smutné události, ale přece jen.. Jsem sama 12 let, na dotaz jedné kamarádky, jestli to někdy přebolí, odpovídám nepřebolí. Jen to člověk musí přijmout, a žít dál, den co den. Hledat malé radosti, ale nikdy už nebude nebe stejně modré, smích tak veselý.. Ale jde to, musí... Tak přeji hodně sil,a krůček po krůčku do života. Přeje Lenka

    OdpovedaťOdstrániť