streda 2. decembra 2020

Dvakrát meraj a raz strihaj

Vitajte u mňa! Ďakujem za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Staré známe slovenské porekadlo z nadpisu poukazuje na skutočnosť, že dôležité rozhodnutia si treba poriadne premyslieť. 

Neviem, či som na tieto múdre slová zabudla a či len prácu mojich rúk nepovažujem za dôležitú, jednoducho, nedarí sa mi :-(

Z vĺn z minulého príspevku som sa rozhodla uštrikovať si čiapku. Začala som len tak "z brucha", nevedela som ani, ako dve farby skombinujem. Nuž, to by u mňa nebolo nič zvláštne, tak začínam väčšinu mojich prác :-)

Čiapka už pred dokončením vyzerala, akoby moja prasačia hlava bola slonia :-)





Nič to, veď ja mám nervy z ocele, vlny mám v kufri dosť, urobím čiapku ďalšiu, menšiu. A aj som začala:



Červená mi došla, na rad prišiel kufor. Ale to, čo som si myslela, nebola pravda. Vlnu rovnakej farby som už nenašla :-(

Štrikovanie mi stojí. Asi to nechám tak. Čiapok mám aj tak dosť a tú veľkú, kým nepovolí pletenina, trocha ponosím. Párať ju mi nedá :-)

Pochopili ste, čiapky sú moja slabina, ani neviem, koľko ich mám :-)

Na Kukučínovom dome (kde sa ako posledný narodil môj manžel) vymieňajú šindľovú strechu. Strecha je to krásna, ale nie trváca. Tú zhnitú robili pred niečo vyše dvadsiatimi rokmi. Aj Danka si na to dobre pamätá a má 30. 




 A jeden krásny pohľad:



Čaj som si spravila jasenovský - dobrá myseľ z Kublova a do neho lyžička medu, jasenovského, vlastnoručne vytáčaného :-)




etiketa na medíku je zavádzajúca :-)
to Miško vždy nosil otcovi nejaký špeciálny med

Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času! Nech sa vám darí a zostaňte zdraví!

Daniela

4 komentáre:

  1. Pohľad krásny, priam rozprávkový. Aj u nás dnes padá sneh. Začína sa nám zima, skutočná :-)
    Čiapka je veľmi pekná. Pekne si ju vyplietla, len škoda, že je slonia. Mňa by to tiež mrzelo. Toľko práce a krásnej ... ponosíš, kým sa bude dať.
    Pekné dni prajem

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Danka,
    čiapka je super, aj krásne farby a určite ju nejakú dobu vynosíš...
    A čajík Ti musel chutiť dvojnásobne, vlastné bylinky i medík, mňam. Ja si ten Tvoj medík šanujem, lebo mi veľmi chutí :-)))
    Šindel vyzerá dobre, snáď aj niečo vydrží...
    Opatruj sa, pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mám stejné zážitky s pletením(a že jsem se napletla!).Zrovna včera jsme vyklízeli krabici se starou "vlnou"Dva pytle toho bylo.Stejně už se z ní nedalo plést.
    Přeji krásné dny u čajíku ☺

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Danielka, tvoje čapka je pěkná .. pěkně ti zahřeje uši... mě taky musí hřát na ušiska. Však ty ji užiješ. Šindele se mi líbí .. krásná tradiční práce, žádné novoty. Já jím med každý den ... ráno do čaje a přes den si dám lžičku jen tak .. k snídani většinou mám vločky a sladím jenom medem. Máš moc hezké výhledy z okna, vůbec od domu - příroda, Choč, kostel ... to je úžasné. Mně tu frčí auta, ale nestěžuji si, jsem tu doma.
    Opatruj se a přeji ti zdraví!!

    OdpovedaťOdstrániť