nedeľa 6. decembra 2020

Na Mikuláša

Vitajte u mňa! Ďakujem za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Štrikovanie som po nezdaroch nechala tak, začala som vyšívať. Musím priznať, že mi to nejde tak, ako by som chcela. Asi nemám na ručné práce vhodné obdobie. 

Veľa sedávam pri počítači a venujem sa škole. Dosť paradoxné, však? Keď si otvorím komentáre pod článkami o školstve (tie veru stále sledujem), vyzerá to tak, akoby učiteľ bral plat za to, že si len doma "vegetí" a nerobí nič. Nuž, do školy chodil každý a tak si aj každý myslí, že je na školstvo odborník :-(

Česť výnimkám!

Nechcem tu politikárčiť, nemám vyštudovanú politológiu, preto radšej moje xxxx:


V deň Mikuláša si pripomínam niekoľko významných udalostí. 

V prvom rade sú to narodeniny môjho manžela. Aj keď už nie je možné vidieť jeho rozžiarené modré oči pri pohľade na čokoládu, bez ktorej sa narodeniny neobišli, aj tak som mu jednu menšiu, ale asi najobľúbenejšiu - margot - kúpila, nahradím ho - zjem :-)

Našla som dve fotky z augusta 2016, ako vždy, pri robote:

dnes by mal 69 :-(

Keď mal manžel presne 24 rokov, boli sme na svadbe. Bolo 6. 12. 1975 a manželstvo uzavreli Hanka, moja kamarátka, a Milan, manželov bratranec:


Vpravo sme my, vľavo je Vierka - manželova sesternica s Rudkom. My sme mali svadbu o 7 mesiacov neskôr, Vierka s Rudkom 3 mesiace po nás :-)


Vpravo Hanka s našim Miškom, vľavo ja s ich Martinkom :-)

Do tretice: dnes má výročie môj blog. Má presne 7 rokov :-)

Za 7 rokov som napísala 1706 príspevkov. Takmer vo všetkých je niečo z mojich ručných prác, hlavne krížikové vyšívanie, podľa čoho sa blog aj volá "Krížikové vyšívanie". 

Blog si získal iba 143 stálych sledovateľov, čo je veľmi málo vzhľadom na iné blogy, hlavne zahraničné. Beriem to športovo, veď koho už dnes zaujíma vyšívanie, klasika vo varení, popíjanie čaju a "průpovídky" starej baby :-)

Bloger mi ukazuje, že na blog si kliklo 616 720 ľudí, ktorí mi napísali 16 779 komentárov. Ďakujem!

Blog píšem hlavne sama pre seba, ako relax. Aj keď nepíšem už každý deň, ako kedysi. Mám v ňom všetky výšivky a z nich obrazy, vankúše, vrecúška, rôzne dekorácie. Nikde inde ich nedržím. Stačí mi prejsť archívom a vidím, čo som dokázala. A verte, stane sa mi, že som už aj pozabudla na niektoré diela.

A budem v blogovaní pokračovať :-)

Nakoniec čaj:

čaj mám zo školy, nechala ho tam kolegyňa Soňa, ktorá od nás odišla,
bol na vyhodenie, zachránila som ho :-)

šálka je tiež nová, dostala som od Lenky, len čokoláda v ňom chýba :-(
aj som si ju chcela urobiť, ale nie je to to pravé pre mňa :-)


Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času! Nech sa vám darí a zostaňte zdraví!


Daniela


12 komentárov:

  1. Tak hneď ako stály sledovateľ blogu :) je mi potešením popriať milý mikulášsky večer. Tie staré fotky sú krásne (my sme s deťmi a mojou maminou tiež cez víkend pozerali ešte čierno-biele albumy so jej spomienkami). A veľmi Vám to s manželom spolu pristalo. Už aj mne pripadá obdobie okolo m9jich 20rokov ako ďaleká minulosť. Tak sa všetko rýchlo mení...
    Teta Danka, teraz sa mi zdá, že Vy máte tie veselé jamky v líčkach na tých fotkách. To mi vždy príde také náramne šibalské na ľuďoch. :) Mám pocit, že za študentských čias v BA ste sa aj nevedomky prechádzali v mnohých chlapčenských univerzitných mysliach Vy namiesto učiva. :)
    A ja som rada, že môžeme strčiť nos do Vášho verejného osobného archívu - nám sa tu náramne páči. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj, ja sa teším na každý nový príspevok :)
    Dúfam, že budeš ešte veľmi veľa písať a kľudne aj denne. Páčia sa mi tvoje fotky ručných prác, aj fotky prírody z tvojich prechádzok. Prajem krásny deň.
    Renáta

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danielko,to jsou krásné vzpomínky.Můj Vláďa má dnes narozeniny.Tak jsme si přiťukli včera.Dcera si udělala testy a přišla k nám po dlouhé době.Já jsem nová na tomto blogu,ale můžu říct,že se mi moc líbí.Máme stejné koníčky.
    Přeji krásný den ☺

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Gratulujem blogu aj Tebe k výročiu a teším sa na ďalšie príspevky, výšivky a pleteniny!
    Prajem pekný týždeň♥

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Danka,
    srdečne gratulujem k 7. výročiu blogu, rada k Tebe chodím a čítam Tvoj blog, len verím, že budeš zverejňovať príspevky častejšie :-)))
    Začala si peknú výšivku.
    A spomienky máš krásne, i keď smutné...
    Opatruj sa, páá

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Pekný blog máte, páčia sa mi ručné výrobky. Pekný deň prajem Lenka

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Daniela, I love your blog and I love your photos. You are so sweet and so delicate. I hope I can see you by this side. Have a good and healthy week!

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ahoj, Danka,
    po odmlce jsem zase tady a našla jsem tak krásný článek! Hezky vzpomínáš na svého manžela, jsou to krásné fotky a z nich je vidět pohoda a pěkný vztah. Škoda, manžel se nedožil vysokého věku, klidně tu aspoň 10 let mohl být... Jinak Ti gratuluji k výročí blogu, je to pěkné číslo, chodím sem ráda a třeba mě to zajímá - to, co píšeš o škole (tomu rozumím) a také obdivuji tvoje výšivky a ráda čtu tvoji slovenštinu. Přeji ti hlavně dobré zdravíčko, radost z blogu a optimismus. ... Já jsem si založila nový blog, na který tě zvu. Měj se moc pěkně, ať se ti daří.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Danielko, moc ti gratuluji k výročí blogu! Dodnes si vzpomínám jak jsem poprvé nahlédla na tvůj blog a byla tam mj. fotka panáků na poli. Bylo to kdesi na kopečku za vsí asi. To mi zaujalo a taky určitě jsem obdivovala výšivku. Za ty leta co jich bylo ... úžasná precizní práce. Nejsem šikovná na ruční práce, ale možná proto je moc obdivuji.
    Ach, jsou to hezké vzpomínky na manžela.. je neuvěřitelné jak to letí. Na fotkách vám to moc sluší! Máš určitě plnou hlavu krásných vzpomínek a to je dobře.
    Vždycky jsem u tebe obdivovala tvé výšivky, fotky a vaši vesničku a krásné okolí přírodu... a taky to, že jsi psala na blog každý den.. to klobouk dolů. Jak jsi vše stíhala? Jsem ráda, že budeš psát blog dál a je jedno kolik lidí blog sleduje nebo, že píšeš méně. Všechno je jak má být a je to tady u tebe moc hezké.
    Přeji ti radost z blogu, krásné dny a hlavně pevné zdraví!!
    Papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Danielka, gratulujem k výročiu a pevne verím, že článkov bude viac, pretože sa mi vždy dobre čítali. Posielam pozdrav a prajem pokojné prežitie Vianočných sviatkov <3

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Danielka,vzpomínky na hezké chvilky zahřejí na duši i když smutek,ten zůstane někde v pozadí napořád.Staré fotky a přece,jako by to bylo včera.Boty na vysoké platformě jsem měla taky,bíločervené.A sluší vám to.
    A já se budu opět kochat tvými výšivkami a hádat,jaký čaj bude dnes o páté..:-D
    Přeji ti zdraví a pohodu v novém roce.
    Dáša

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Nejdříve blahopřání k výročí blogu a potom rozpaky nad tím, že 144 pravidelných čtenářů je málo???

    OdpovedaťOdstrániť