pondelok 11. januára 2021

Štartujem :-)

Vitajte u mňa! Ďakujem za komentáre v predchádzajúcom príspevku! 

Po vyše mesiaci som tu zas. Zatiaľ zdravá, čakajúca na vakcínu. Vidím v nej vyslobodenie a návrat do normálneho života. Podľa veku som sa zaradila do druhej fázy očkovania, podľa vykanávajúceho povolania až do tretej, takže druhá vyhráva a čakám :-)

Človek by si myslel, že obmedzenie pohybu mi dopraje viac vyšívať. Ale kdeže, nevyšívam, nedokončila som ani vianočný motív :-(

Ešte pred Vianocami som pripravila darčeky pre koledníkov, ktorí mi každoročne nosia oblátky. Tentokrát som im a ich súrodencom uštrikovala papuče, a tiež nakúpila nejaké mlsôtky :-)










Ako po ostatné roky, čakala som, že koledovať prídu Oliver a Zuzka. Niekde sa stala chyba, prišli dve cudzie dievčatká, Katka a Romanka, dvojičky. Bola som spokojná aj tak, lebo na dvojičky som vyťažená, asi preto, že ich mám aj ja. Akurát s papučami som sa netrafila, takže išli tam, kde boli plánované. Fotky koledníkov nemám, bola som zaneprázdnená prácou. Manželov bratranec mi akurát prišiel vyčistiť kotol ústredného kúrenia. Som rada, že na mňa nezabudol :-)

Domov mi prišiel iba Jurko z Bratislavy, Danka musela ostať v Prahe. Miško a Maťko na Vianoce dávno domov nechodievajú. 

Upiekla som štedrovečerné opekance a vianočku, ale fotila som málo, takže ich mám len pred pečením:

zapletal Jurko

Viac ako tri týždne sme si vo dvojici "lebedili, debatili, vegetili", ale aj prejedali sa:-(

zemiakový šalát, rodinný recept

koláčiky sme dostali od Alenky, toto ja nedokážem :-(

dotvorenie atmosféry :-)

ako každé Vianoce, hra s legom nechýbala :-)

Včera mi už Jurko odišiel. Upiekla som mu kysnuté makové koláčiky:



 
Každý deň sme si spolu čajíčkovali a kávičkovali. Dnes som v tom už bola sama:







Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času! Nech sa vám darí a zostaňte zdraví!


6 komentárov:

  1. Dani, určitě jste si svátky se synkem krásně užívali. Jeho společnost Tě jistě potěšila. Připravila jsi bohatou nadílku pro koledníky. Už se těším na obrázky Tvého tvoření a na foto z toulek přírodou. M.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Danielko, to je dobře, že jste byli s Jurkom spolu. Vánočku jste měli nádhernou... hned bych si dala i ten salát a koláčiky.. ňam ňam. Vzpomínám jak jsi vyšívala tu Dámu s psíkem v Paříži. Teď si nejsem jistá jestli nebyly čtyři .. z různých ročních období. Možná se pletu. Já jsem dnes měla taky vánoční čaj. Černý Cejlon, zázvor, jablko, vanilka... moc dobrý, i když ještě lepší byla vůně, která se linula ze sáčku před uvařením. Měj se krásně a opatruj se. Papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danka,
    každý deň som Ťa tu vyzerala :-)
    Prajem všetko dobré v Novom roku, hlavne veľa zdravia!!!
    Super darčeky si nachystala pre koledníkov, papuče nemajú chybu, kedysi dávno som aj ja také mala od babky...
    Vianoce ste si užili aspoň vo dvojici a vyjedali samé dobroty :-)
    Verím, že sa naladíš aj na vyšívanie.
    Pozdravuje Ťa celá rodinka, pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Všetko dobré v Novom roku, zdravia, šťastia, radosti!
    Samé dobroty nám tu ukazuješ :-))) A koľko papúč si naplietla. Myslela som na Teba, keď som na Štedrý deň pozerala Kukučínove Vianočné oblátky :-)
    Pekné dni ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  5. U nás to bylo taky úplně jiné než dříve.Byla jsem zvyklá,že na 25.12.přijely všechny děti s rodinami.Tentokrát jen dcera si udělala testy a přišla na Štědrý večer.Před svátky se jí narodil vnouček(tedy můj pravnuk).Jestě jsem Vrátíka neviděla.Měl v pondělí teprve 4 týdny...
    Přejme si příští Vánoce pěknější a ve zdraví Eva

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ahoj Daniela, teším sa, že si trávila najkrajšie sviatky v roku so synom. Naša dcéra je opäť v Angl., vrátili sa kvôli práci a už viac, ako rok sme sa nevideli. Obdivujem Tvoju činorodosť, si šikovná žienka. Prajem ešte veľa dobrých nápadov a pevné zdravie.
    Emily

    OdpovedaťOdstrániť