pondelok 23. augusta 2021

Najlepší relax je príroda

Po dlhom čase vás vítam na mojom blogu a ďakujem vám za komentáre, ktoré ste mi napísali v príspevku spred dvoch mesiacov!

Dnes mi napísala na blog Evka B. a presne to isté by som mohla napísať aj ja na jej blogu. Ako ona, aj ja nielen nepíšem, ale ani nečítam iné blogy. A myslím, že nie sme v tom samé, že nás takých je oveľa viac. Čím to je? To keby som vedela :-)

Žijem bežné letné dni. Doma sa mi prestriedali deti a užili sme si každú spoločnú chvíľku na malé výletíky, na prechádzky, na varenie a pečenie, ale aj na prácu. Miško s Maxíkom sa mi postarali o kotol a komín, spratali mi 6 ton peletiek na kúrenie, "poliečili" kúsok steny, ktorej sa začala chytať pleseň, urobili mi nové bočné steny na dva zeleninové vyvýšené záhony, postrekom zahubili trávu v dlažbe, vykosili všetko, čo sa dalo a dokonca ma zobrali aj do obchodu s topánkami :-)

Takže bolo o čom písať, bolo čo fotiť, ale ...
Dnes, po Evkinom komentári, som si povedala, že sa musím polepšiť, začať opäť blogovať :-)

Včerajší nedeľný deň som využila na dlhšiu prechádzku v prírode. No, žiadny rekord to nebol, staroba sa hlási rýchlosťou svetla. Z domu som vyšla o 10:15, domov som prišla o 12:45, spravila som 5,7 km, posedela som si medzi kvietkami, a hlavne oči popásla :-)






















Zišla som z kopcov dole a až vtedy ma čakala nepríjemnosť. Poľná cestička rokmi zarástla viac, ako som si to predstavovala. Veď ešte vlani som ňou preliezla. A kedysi dávno som po nej chodila s dvojičkovským kočíkom :-)

Ale tak to je, čo sa nepoužíva, buď zarastie, alebo krpatie. A túto cestičku, kedysi denne využívanú drobnými roľníkmi a družstevníkmi, dnes už nepoužíva nik. Políčka zarástli, cesta tiež :-(




Takto som vyšla na druhom konci: topánky premočené a moje tepláčky, ktorých pamäť siaha hlboko do minulého storočia tiež mokré, ale aj cez ne nohy ošľahané pŕhľavou siahajúcou mi do tváre:



Stálo to za túto odmenu:




Na podvečerný čaj som si doniesla čerstvé kvietky:

červená ďatelinka, žlté kvietky ľubovníka, modré kvietky čakanky,
biele kvietky rebríčka , žlté kvietky repíka a nakoniec divoká mäta  






Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času! Nech sa vám darí a zostaňte zdraví!

Daniela!

8 komentárov:

  1. Danka,
    som rada, že si sa vrátila a ukázala nám krásnu prírodu Oravy :)
    Mrzí ma, že sme sa tento rok nestretli, ale verím, že budúci rok nám to už vyjde.
    Opatruj sa, pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Aj ja som si oči popásla ... veru, priznám sa, vyzerala som Ťa :-)) Čajík vonia až sem! Teším sa na ďalší príspevok.
    Krásne dni

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásná příroda, krásné fotečky a počasí k tomu!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Krásná procházka, krásné fotky, jsem ráda, že je u tebe vše OK...pěkné další slunečné dny. Ale u nás u skoro podzim. Milada

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Vidíš, já, kdybych chtěla pořídit podobné fotky, musím jet dobrých pár kilometrů a tobě stačí vyjít "za chalupu" a máš to! ☺ Ale vážně, tam, kam se jezdí na dovolenou, Ty žiješ... Jen pozor na medvěda. Je trochu smutné, když ty cestičky, kterými jsme kdysi chodívali, zarůstají. A mnohá pole také, ale to je jev dnešní doby. Opatruj se. ☺

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Danielko,jsem moc ráda,že jsi se ozvala.Už jsem se chystala napsat dopis, jestli jsi v pořádku.Měla jsi krásné léto a tvé obrázky jsou nádherné.
    Přeji ti další pěkné vycházky po svém okolí ☺

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Danielko, není nad takový čaj. Musel chutnat výborně. Také moc nesleduji blogy, i když občas pár jich projedu. V létě není tolik času a já jsem hodně sledovala hnízdící čápy.. to mě chytlo velice. Ale už nám odletěli a můžeme se těšit na jaro. Ovšem dnes tu máme mlhu.. zdá se mi, že podzim sem pěkně vtrhnul. No, ale nějaké babí léto určitě přijde. Fotky máš jako vždy nádherné.. bezinky mě inspirovaly ... ještě jsem nesnídala, tak si jdu udělat bezinkový čaj, ale z květu, ten mi moc chutná a voní. Jsem ráda, že jsi se v létě potěšila s dětmi. Moc zdravím a vzpomínám .. věřila jsem, že jsi v pořádku. Měj se krásně. Pááá Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Τι όμορφα μέρη !!!!!!
    Έχουμε κι εμείς στα χωριά σαμπούκο και μάζεψα για λικέρ και μαρμελάδα
    Να ευχαριστηθείς το τσάι με τα φρέσκα λουλούδια και καλή εβδομάδα !!!!

    OdpovedaťOdstrániť