piatok 11. novembra 2022

Biely kôň skapal, alebo: Ako som sa márne snažila rozchodiť boľavé koleno

Vitajte u mňa! Ďakujem za komentáre v predchádzajúcom príspevku! Neviem, či som správne v obraze, alebo to mám chybu na blogspote len ja. Nastala mi zmena pri písaní príspevkov a nepozdáva sa mi to. Keď si len zo zvedavosti kliknem na ukážku, vidím, že sa mi netvoria odstavce, obrázky sa mi nevkladajú, len tu vidím nejaké kódy ..., tak neviem, čo to stvorím za paškvil :-) Ak niekto viete, ako na to, poraďte, prosím! Pokračovanie na výšivke sa mi páči, aj vám?
Dnes má meniny Martin a ja mám tento deň spojený s pranostikou: Martin prichádza na bielom koni. Za môjho detstva sa pranostika splnila častejšie, ako nesplnila. Dnes to už nie je pravda, pranostiku treba vymazať :-) Dlho bola hustá hmla, ale na obed sa rozpustila a ukázalo sa slniečko. Bolo to poznať aj na teplote, veď takmer 11°C na Orave je na Martina v čase energetickej krízy super:
Už minulý týždeň som sa v škole posťažovala kolegyni Alenke, že mi čosi "vošlo" do kolena. A ono to nie a nie výjsť :-) Po týždni som na tom s kolenom dosť zle, bolí, krívam, trpím. A to som ešte v utorok, teda pred tromi dňami, myslela, že ak sa vyberiem do kopcov, koleno rozchodím. No márna moja snaha, koleno si nedalo povedať :-( Ostala mi hlava v smútku, lebo ísť k lekárovi je pre mňa hotová pohroma a zdá sa, že ju budem musieť absolvovať. Je to zrejme len otázka času, teda môjho nastavenia mozgu a psychickej prípravy :-)
Obrázky sú z utorka, lebo dnes, aj keď bol deň podobný, by som to nedokázala. Nedokážem ani prechádzku po dedine. Ležím v posteli a zjedla som už 2 tabletky, ale nepomáhajú. Bez dobrého čaju som však ani dnes nebola:
Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času. Nech sa vám darí a zostaňte zdraví na tele i na duši! Daniela

6 komentárov:

  1. Όμορφο κέντημα και ωραίες φωτογραφίες !!!
    Να προσέξετε την υγεία σας !

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Rýchle uzdravenie kolena, Daniela! Ďakujeme za krásne fotky, ktoré nás nútia snívať. Vrúcne objatia, Lete

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Výšivka je krásna, mne sa už teraz páči, aj fotografie sú nádherné :-)
    Prajem skoré uzdravenie a dobrú chuť k dnešnému čaju♥

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Bolavé koleno dovede udělat pěknou paseku, zkus dobrou mast a vmasírovat ji pravidelně. Přála bych Ti, aby ta nepříjemná bolest ustala, ale dnes to má kde kdo. Držím palce a chůzi aspoň na čas zkus omezit. ☺

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Danielko,přeji brzké uzdravení.Taky jsem musela zůstat v posteli.(zánět žil).Už je mi lépe,tak jsem sedla k počítači.Musím si připravit těsto na perníky.Každý rok v tyto dny jsem je už pekla.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tento príspevok sa mi neukázal, neviem prečo...
    Danka, verím, že bolesť časom pominie a ak nie, určite dáš aj návštevu lekára, budem na Teba myslieť.
    Výšivka je krásna, teším sa na výsledok.
    A príroda krásna v každom ročnom období.
    Páááá

    OdpovedaťOdstrániť