streda 19. apríla 2017

Rodný dom Milana Rúfusa

Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za komentáre na posledný príspevok!

Polovicu ažúrky už mám:




asi sa čudujete, že idem naopak, sprava do ľava, nuž, som ľavák :-)))
V Závažnej Porube sa narodil známy slovenský básnik, prekladateľ a literárny historik, Milan Rúfus. Bohužiaľ, do jeho rodného domu sa dá dostať len po ohlásení sa deň dopredu a to sme nespravili. Snáď niekedy inokedy.

Ak si chcete prečítať o vsťahu básnika a jeho manželky Magdy a dcéry Zuzana, kliknite TU a potom aj TU (toto je krásne a dojímavé čítanie).







Meno Milana Rúfusa nesie aj miestna základná škola, ktorá sídli v krásnej, už historickej budove. Z diaľky som si myslela, že to je kostol :-)


v popredí staré drevené humná, veža školy, sídlisko v Liptovskom Mikuláši a v pozadí západné Tatry - Roháče
a takto je "vyzdobené" celé Slovensko - spleťou elektrického vedenia :-(





Na konci dediny je miestny cintorín, kde odpočíva aj Milan Rúfus




Zajtra pokračujem :-)

Dnes som si urobila kvalitný oolong. Ak chcete vedieť viac o tomto čaji, kliknite si TU!









U nás pokračuje zima. Dnes to vyzeralo, akoby sa v pekle všetci čerti ženili :-)))


Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela

4 komentáre:

  1. Včera som si tak myslela, hernajz, tá Danka sa nezdá, za hodinu a pol urobí obrubu okolo obrusa:-)))) mne to trvá aj niekoľko dní :-))) Hmm, a teraz pozerám, že aj Tebe ;) Tak sa smejem :-)))
    Ďakujem za literárnu "vychádzku" počítala som si. Pekné fotky aj s kadibúdkou :-) Pána Rúfusa si občas rada počítam. Skvost našej literatúry, s veľkou hĺbkou. Som vďačná za pedagógov, ktorých som mala ;)
    Pekné sny, Danka, nielen Tebe ...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásny výlet, krásne fotky, škoda, že ste sa nedostali aj do domu...možno nabudúce, že?
    Aj u nás to bolo včera rovnako s počasím, od rána husto snežilo, Kubko sa tešil, že sa bude sánkovať :-))) ale sneh sa hneď aj topil.
    Čajík si si uvarila výborný, veľmi sa mi páči aj tá šálka.
    Prajem Ti úspešný deň,
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Hmmm...pana Rúfusa neznám.A čtu,že byl básník,tak si určitě dohledám,jaké básně psal.
    U nás nasněžilo a je chladno.Snad nám květiny nepomrzly.Krásně kvetla švestka,uvidíme jestli bude rodit.Loni taky přišel mráz na květy a neměli jsme žádné švestky.
    Čajík v tom chladu určitě přišel vhod.Oolong jsem ještě nepila.Já mám doma roibosy a zelené čaje.A teď mi přivezla kamarádka sadu v krabičkách a voní hezky.Budou to kvalitní černé čaje.
    Vyšívání vypadá krásně a ažúrka tomu dodá na kvalitě..
    Hezký den přeji
    Daška

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Pozdravujem z Podunajska. :) Krásny výlet ste si spravili. A tá škola je ozaj riadne zamaskovaná tou vežou. Byť nová žiačka, tak sa možno aj v prvý deň "ulejem" a vyhovorím, že som na prvý šup netrafila. :) (Syn mi práve číta vtipy zo školského prostredia, tak ma to hneď napadlo.) :) Teraz do školy chodím ako učiteľka obzvlášť rada, lebo sa mi zdá, ze tam mladnem. A cestou domov musím vždy narýchlo trochu sympaticky zostarnúť, lebo ma moje deti čakajú ako mamu. :) Výšivka je nádherná. A už som zvedavá na dokončenú deku. Ja som si tak raz vravela, že si upletiem takú "láskavú" deku, do ktorej sa zamotám po ťažkom dni a deka ma s láskou správnej deky (tú deky majú) :) zahreje. Aj som ju začala, ale záver projektu je zatiaľ v nedohľadne.:) Milučký večer.

    OdpovedaťOdstrániť