utorok 7. októbra 2014

Čakateľky v škrobe a pod žehličkou

Myslím, že sa nezadržateľne blížim ku koncu:



Pred dokončením som sa rozhodla dať do poriadku najskôr moje čakateľky. Nazvala som tak vyšité obrázky, ktorým treba už len trocha škrobu a teplo žehličky. Pre mňa je to nevľúdna činnosť. Vyhýbam sa jej, pokiaľ môžem. Keď skončím terajšiu Cestu za šťastím, počet čakateliek by narástol na 8. A to je už moc aj na mňa. 

Dnešné poobedie som teda "drela". Pred škrobením som najskôr obrázky namočila v zriedenom octovom roztoku. To, aby mi nepustili farby. Potom len trocha škrobu. Zistila som, že ak ho je veľa, v kyslom prostredí sa zrazí. Potom presušiť vo vodorovnej polohe a polosuché vyžehliť. Postup som skombinovala z dvoch rád. Jedna je od čitateľky môjho blogu zo Zvolena a druhá je od neznámej pani, ktorú som stretla minule u sklenára. Takým spôsobom som pripravila 4 obrázky:





Ďalšie 3 obrázky som urobila podľa rady uja sklenára. Poradil mi, aby som obrázok vyžehlila bez škrobenia. Tak mi nepustia farby bavlniek. On aj tak pri zasklievaní látku dobre vytiahne, "našpanuje". Som zvedavá na výsledok. Potom vám o tom samozrejme napíšem.




Zajtra sa mojich 7 čakateliek dostane do rúk majstra sklenára. Už len vybrať tie správne rámy. S nimi mi tiež pomôže majster.

Ďakujem vám za dnešnú návštevu! A pozývam vás aj na zajtrajšok!
Daniela

6 komentárov:

  1. Almost finish :) You've done very nice works! Great stitchery!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Thank you for the compliment of my work! I am very pleased:-)

      Odstrániť
  2. A lot of finished projects!! I love those little witches :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Such lovely finished projects. I'm looking forward to seeing them framed.
    Your current project is nearly done. Great colours.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. I hope the frame will also be super!
      I love brightly colored images:-))

      Odstrániť