utorok 4. novembra 2014

Už bez listov

Dnes vítam na mojom blogu dve nové následníčky! Jednou z nich je Banu, ktorej blog som objavila vďaka včerajšiemu príspevku Nurdan. Druhou je Nursun Kanber, ktorá je zrejme sestrou Nurdan??? Pamätám si na jej meno z príspevku na začiatku septembra, kedy Nurdan ukázala nádhernú fotku zo svojho prvého dňa v škole.  Žiaľ, nezistila som adresu jej blogu. Budem sa ešte o to usilovať.
Banu a Nursun, vitajte u mňa!

Samozrejme, nezabúdam na svoju prácu:




Dnes bol jeden z tých nádherných jesenných dní, ktoré ja milujem. Už to nie je babie leto, teploty sú podstatne nižšie, rána chladné, hmla nízko v údoliach, silný vietor a cez obed šikmé lúče slniečka. Z komínov domov sa dymí a ja cestou zo školy pozerám na ten náš. Ak sa aj z neho dymí, už v aute cítim to príjemné a omamné teplo v mojej kuchyni. 

Ústredné vykurovanie domu máme elektrické. Viete si tedy predstaviť, aké sú to vysoké náklady! V prechodné obdobie trocha šetríme a kúrime si v kuchynskej peci. Časť dreva do pece kupujeme a časť máme z vlastnej hory. V obidvoch prípadoch to je práca pre môjho manžela. Dnes prevážal drevo uložené v sade oproti Kukučínovho domu. Od zajtra ho bude píliť a rúbať. Pozrite sa a zistíte, že to skutočne nie je práca pre ženu:

manžel vytiahol techniku :-)
















A takto vyzerajú stromy pripravené na zimu:





obedňajšie slnko vytiahlo aj niekoľko včielok na vzduch
ale vyleteli len na malú chvíľku
Vďaka za návštevu a zastavte sa znova!
Daniela

4 komentáre:

  1. Good progress on your stitching. You have lot of hard work to do for winters.
    In India, we don't have that harsh winters (except in the places at foothills of Himalayas) but we have 2 harsh summers for 2 months. At that time electricity bill shoots up crazily with ACs on.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. We pay everyone! For cooling, the heat:-)
      Send heat in the package:-)

      Odstrániť
  2. Lovely progress on your cross stitch progress.
    Mr will have a lot of hard work with all this wood...

    OdpovedaťOdstrániť