utorok 28. marca 2017

Rozširujeme :-)

Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za komentáre na posledný príspevok!

Najskôr sa vrátim k včerajšiemu darčeku. Laura mi vysvetlila, že na šálke, ktorú som včera od nej dostala, robila ona vlastnými rukami. Je jasné, že pre mňa táto šálky získava na hodnote! 

Laura nie je len skvelou kuchárkou a cukrárkou, ale má v sebe umelecký talent. Myslela som si to už podľa jej fotografovania. Nuž, a ona sama mala chránenú dielňu, v ktorej vyrábala aj ručne maľované šálky! Klobúk dolu!!!

A nakoniec ešte jedno: to, o čom som si myslela, že je tenký drôtik v šálke, tak to je vypálená špeciálna medená farba! Pre mňa to je akoby objav Ameriky :-)

Začala som si plniť marcovú úlohu na Christmas Ornie SAL:


A že to to rozširujeme???
Moje pokusy o záhradkárčenie :-)
Tam, kde sme vlani pokusne zasadili zemiaky, nie je dobrá pôda, je to tam samá skala a ani zemiakom to neprospievalo. Manžel pôdu rozhrnul a zasial do nej trávu. Na moje želanie nechal ešte jeden koniec nezasiaty a spravil mi tam včera novú hriadku. Pôdu do nej sme doviezli zo záhrady pred kaštieľom, ktorá je "posiata" krtincami :-)










Včera jedna nová hriadka a dnes mi manžel pripravil prekvapenie - druhú hriadku:

ešte kúpime substrát do druhej hriadky :-)


Hneď ráno mi urobila radosť obloha:

pred našou školou


Dnes som prišla zo školy neskoro. Ak ste nepostrhli, učitelia majú dnes svoj sviatok. Smutné na tom je, že si na nás nespomenuli tí, pre ktorých sme tu - naši žiaci. Posedenie so spoločným obedom a malým darčekom nám pripravila naša šéfka. Kde sú tie časy, keď v takýto deň som išla zo školy s  náručou plnou kvetov???

Po jednej primulke sme dostali od šéfky a mne tú svoju dala aj kolegyňa sediaca vedľa mňa a tak to mám doma celkom pekné:

 rána máme stále mrazivé, preto von dám len cez deň :-)


amarylisu už odkvitli dva kvety a vyrástol aj tretí

Čaj som si uvarila po obhliadke novej hriadky a úprave okna. Čaj bol z vrecúška na okne. Mám tam zmes prvosienky a fialky:



a do šálky, ktorú mi kúpila Danka za svoje prvé zarobené peniažky,,,,
lebo sa mi práve vtedy ozvala cez FT (facetime)

Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela


7 komentárov:

  1. Danielka, no naparádu...teším sa ako si budeš do hriadok sadiť...páči sa mi takýto systém sadenia..tiež som to chcela ale nevydalo :)
    Je škoda, že žiaci nepriniesli ani jeden kvietok...my sme za mojich študentských čias využívali všetky sviatky k tomu aby sme sa neučili a hlavne aby učitelia neskúšali :) takže vždy mali kvetinky a na tabuli napísane nejaké rýmovačky...a hneď bola lepšia nálada...:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Danielka, pekne ste vyčistili od krtincov lúku pred kaštielom. Je to dobré mať takéto hriadky, nezarastá od trávy a nemusíš sa až tak zohýňať. Toto musím ukázať môjmu manželovi. Som zvedavá čo zasadíš. Krásny deň prajem.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danielko, pěkně zahradničíte a hezky se vám vše rozrůstá .. jsem zvědavá co tam poroste ... ani se ti nedivím, že jsi musela tu krásnou oblohu vyfotit .. je fakt nádherná ... jak píše výš Zuzka, taky jsme využívali všechny svátky k tomu, aby se hlavně nezkoušelo .. takže kytiček bylo dost ... já jdu teď na rooibos ..
    Měj se fajn. Papa

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dobrý večer teta Danka,tieto hriadky sú super, určite sa tam rastlinkám bude dariť lepšie a starostlivosť o ne bude zrejme pohodlnejšia. To bol skvelý nápad použiť krtince - to je uplné know-how (pre mňa laika). Mne dnes dokonca motyka z poriska odletela, čo máme pred domom tak kamenistú pôdu. Ale nedala som sa a výsadbu ďalších ruží som dokončila aj bez poriska. Len zápästie si necítim, ale to prejde. :) Obloha je krásna. A výšivka sa zdá byť vianočnou ružou, ale nech už bude čímkoľvek, iste nás milo prekvapí. Držím nám všetkým palce v záhradníčení a v tvorení.�� Aj keď ja teraz viac netvorím, ako tvorím a moja kamarátka skonštatovala, že máme fázu, keď sme také milé "netvory". ☺ Majte sa krásne.papá

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Dani, vidím že sa nevieš dočkať záhradníčenia :) to budú ale parádne vyvýšené záhony, modernizuješ sa a to je dobre, už vidím ako sa ti to zazelená...pozrela som si aj predošlé príspevky, výšivka s mačičami je milá a darčeky ktoré si dostala od Lary ma dostali, je skutočne osôbka so zlatým srdcom a výnimočne všestranná ...pekný deň

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Valuable information. Fortunate me I discovered your website by chance, and I’m shocked why this twist of fate did not took place earlier!

    OdpovedaťOdstrániť