streda 2. februára 2022

Na Hromnice

Vitajte u mňa! Ďakujem za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Mesiac prešiel ako voda a ja sa konečne hlásim na blogu. Nevyšívam, neštrikujem, nešijem. No čo už so mnou, zrejme staroba na mňa doľahla :-)

Pár hodín v týždni trávim v škole, trocha čítam, občas idem do obchodu, niečo navarím, operiem, vyžehlím, upracem a neveríte, ale deň za dňom mi prejde, ani neviem ako. Kedysi dávno mi presne toto hovorila moja maminka a ja som si myslela, že nehovorí pravdu, že sa nudí, len mi to nechce povedať. Teraz viem, že to nuda nie je :-)

Tohtoročná zima nám snehu praje viac, ako by som chcela. Nie že by sa mi zasnežená krajina nepáčila, to nie, krajina je prekrásna. Ale tá práca s lopatou sa mi nepáči :-(

Kým bolo snehu málo, tešila som sa, chodila som na prechádzky. Keď je už snehu veľa, denne tu "šibrinkujem" s lopatou, pretože by som nevyšla autom z garáže a to by bola katastrófa :-)

Nuž a po lopatovaní ani na prechádzku nevlácem ísť :-(

Keď sa pozriem teraz z okna a vidím husté sneženie, dokonca aj v predpovedi počasia počujem akurát, že snežiť bude ešte dlhšiu dobu, nie je mi z toho najlepšie. Chýba mi slniečko. Darmo sa hovorí, že "na Hromnice o krok více". Keď niet slnka, moc to nepoznať. Tak aspoň staršie fotky si pozrite so mnou:





Dnes večer boli v kostolíku služby Božie pri príležitosti Hromníc




Vyzerá to u nás tak, ako na tomto nádhernom obrázku:



V decembri som v príspevku dala môj čaj - nečaj z citrónov, zázvoru a medu. Teraz som ho vylepšila, pridala som cesnak a kurkumu:

pôvodne som chcela kúpiť čerstvú aj kurkumu, ale nemali



Kurkuma dodala farbu a cesnak vôňu (či smrad?). Samé zdravé suroviny, takže budem zdravá a môžem ďalej lopatovať :-)


Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času.  Nech sa vám darí a zostaňte zdraví!


Daniela!


4 komentáre:

  1. Danka,
    krásne je u vás bielo. U nás síce každý deň sneší asi 3 minúty, včera aj krúpy padali, ale po snehu ani stopy...
    Super nápoj si si pripravila, čerstvú kurkumu kupujem v K.......e, ako majú balené bylinky.
    Verím, že časom si nájdeš záľubu, možno novú, možno starú...
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ako tu vyššie píše Adka, u nás na západe ani poriadne nevieme, čo je sneh. Pošlite z neho aj sem k nám. Práve som videla reportáž z Oravy, no máte ho tam naozaj dosť. My sme tu dnes mali skoro jarný deň. Zdraví Daniela Augustka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásný bílý sníh.Tady sníh není,dnes bylo dokonce 11°C.Když do toho začne pršet-žádná sláva.
    Ten pocit,že nic neumím,nic se mi nechce,mám už delší čas.Dříve jsem si všechno šila(i saka...atd.)Teď jsem ráda,když přišiji knoflík.Pořád se chystám,že ušiji malé polštářky na spaní(ze starých povlečení,které jsem dostala po mamce)...skutek utek.Pletla jsem opravdu moc a celé noci...Dnes už ani nevím,jestli bych to zvládla.Jen to vyšívání se mně drží.
    Přeji Ti klidné dny Eva

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Beautiful pictures. Winter is my favourite season.
    Let's follow each other. I followed you.


    Annie

    Annies Food Diary

    OdpovedaťOdstrániť