streda 8. júna 2022

Rebarborovo-jablková plnka do palaciniek

Vitajte u mňa! Ďakujem za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Dnes začnem zas novým projektíkom. Jana Austen je hotová, už aj zarámovaná, len na fotenie mi niečo ešte chýba. Zoženiem, nafotím, ukážem :-)




Týždeň mám plán práce tak maximálne na dve hodiny, ale nie a nie sa dokopať na jeho plnenie. Všetko mám v rovine teórie premyslené, len prax mi nejde. Už som si namyslela, že to môže byť profesijná deformácia prejavujúca sa v dôchodkovom veku :-) Áno, učitelia sú teoretici, v praxi zaostávajú. Aj tak sa dá vysvetliť lenivosť :-)

Dnes som sa telefonicky s plánom práce zdôverila svojej prastarodávnej láske a dobre som urobila. Aby som sa nemusela za lenivosť hanbiť, dnes som plán práce hravo splnila :-)

Urobila som džem z rebarbory a jabĺčok:

rebarboru som ošúpala ešte von na lavičke, ktorá si pýta nový náter, ďalšia pracovná výzva :-(










vychladnúť musia pomaly v deke

Príjemná kyslastá chuť džemu sa hodí do palaciniek. Tých som sa kedysi dávno narobila, deti ich mali radi. Keď z domu odišli, robila som ich občas pre manžela. Ja na sladké nie som, odkedy som sama, dnes som si ich urobila druhý raz. Jasné, chcela som džem vyskúšať. Snažila som sa ich urobiť málo, vyšli mi štyri. Ako mám urobiť len dve? Dá sa to?



Dnes som dve zjedla s chuťou, zajtra to bude asi trochu nasilu. Proste, chýba mi tu niekto :-(

Čaj som vymenila za chladené kapučíno z obchodu. Po otvorení sa objavila ešte jedna krycia vrstva s otvorom na slamku. Neznášam popíjanie z plastového kelímka, kapučíno išlo do šálky. V dnešný teplý a mimoriadne dusný deň po daždi mi celkom dobre padlo:


Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času.  Nech sa vám darí a zostaňte zdraví!

Daniela

9 komentárov:

  1. Καλή συνέχεια στο κέντημα. Πολύ ωραίες φωτογραφίες.
    Η μαρμελάδα φαίνεται υπέροχη !!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dani, džem vypadá moc dobře. Určitě je i chutný. Vyšívání pěkně pokračuje. M.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ciekawy haft i super przetwory :) Pozdrawiam serdecznie

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Danka, Ty vyšívaš ako mašina :-) Aj táto výšivka bude krásna!
    Ja by som si veru tie dve zvyšné palacinky na sladko dala, robievam slané. Tie mám rada. Dám Ti sem recept, podľa ktorého robím, niekedy dám aj chia semiačka:
    https://www.facebook.com/groups/1389945714488859/permalink/1926813070802118
    Dnes ich budem robiť na obed, mňam :-)
    Dosť pohárikov Ti vyšlo a máš pekné vrchnáčiky :-) tak nech džemík chutí ♥
    Prajem dobrú chuť k dnešnému čaju

    OdpovedaťOdstrániť
  5. I'm your new follower :) thanks for your back...

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Když rebarbora vyroste na zahrádce, je třeba ji zpracovat. Znám to z dětství. Jinak mi nějak nechybí, už asi tři roky rebarboru mít nebudu a nevadí. Palačinky jsem nejedla několik let, přítel to "nejí" a chceme trochu zhubnout, což se i daří a je z toho pak větší spokojenost, než z palačinek. Ale to se mi komentář nějak zvrtnul, žeee? ☺ ☺ Tak raději pochválím tu výšivku, je fakt krásná a asi to bude obrázek?

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Rebarboru jsem nejedla léta letoucí.
    Vyšívka bude určitě moc pěkná.
    "Amolety" dělám dost často.Miluje je každý okolo mně,jen já je moc nemusím ☻
    Přeji krásné sluníčkové dny ☺

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Pozdravujem srdečne! Dozvedám sa tu rozumné vysvetlenie lenivosti. :) Konečne sa môžem bez hanby obhájiť. :) Výšivka je veľmi pôsobivá. A ten lekvár chutí iste famózne. Rebarboru som jedla len párkrát v živote - vždy niekde na návšteve, tak si ju predstavujem vždy ako takú jedinečnú slávnostnú surovinu, aj keď ju majú mnohí stále v záhrade. :) A veľmi je milé zdôverenie sa s plánom prastarej láske, aj že to zafungovalo! :) Ja doteraz inak žasnem nad tou super dekou. Ja som svoju začala pliesť a schováva sa rozpletená v skrini a nebaví sa so mnou. Ani sa jej nedivím. Lenivá som. :) Želám dni vyšívané veselou ihlou do krásy a teším sa na ďalšie milé príspevky.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Danka,
    veľmi sa teším na výšivku.
    Džem vyzerá výborne, nikdy som nejedla podobnú kombináciu, ale musí byť výborná. Verím, že v dvoch by Ti palacinky chutili skvelo...
    Mám rada rebarboru, veľmi nám chutí spolu s jahodami a posýpkou zapečená, premýšľam, ako sa ten recept volá :-)))
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť