streda 23. novembra 2022

Trpím :-(

Vitajte u mňa! Ďakujem za komentáre v predchádzajúcom príspevku! Nik mi nedal radu ohľadom blogera, ale poradila som si sama. Jednoduché, len na to prísť. Hneď vľavo na panely nástrojov je voľba medzi zobrazovaním v HTML a zobrazením na písanie. Tam bol pes zakopaný :-) Neviem, kedy a ako sa mi to zmenilo na HTML, nie som si vedomá, že by som si to menila. Nuž, hlavné je, že je všetko OK :-)

S Mary Poppins ma to baví, i keď teraz takmer nevyšívam:


Otváraj rôzne dvere, možno nájdeš také, o ktorých si netušil, že sú tvoje



Prešlo 12 dní a moje koleno si stále nedá povedať :-(

Psychiku som si naladila na lekára, absolvovala som aj rőntgen, dostala som protizápalové lieky, preležala som týždeň a koleno bolí. Znova som išla k obvodnému lekárovi, poslal ma k ortopédovi, dostala som obstrek do kolena a nové lieky, koleno bolí :-( Kontrola vraj o 3 týždne. Neostáva mi nič iné, len viera v to, že to je dostatočný čas na to, aby som tú pliagu vyhnala. Držte prsty!

Pri každodennom prehliadaní noviniek na internete som sa dozvedela, že je dnes Svetový deň svokier. Spomenula som si na tú svoju. Mali sme sa rady navzájom. Hovorila mi anjelik môj :-) Už vyše 31 rokov som také krásne pomenovanie od nikoho nedostala. Vždy sa o svojich svokrovcoch vyjadrím jednoznačne: mne bolo dobre dovtedy, pokiaľ žili, bez nich som to mala ťažké a teraz aj bez manžela to mám hotovú katastrófu. 

Napríklad včera, v utorok. Ráno som si dala lieky a povedala som si: ak sa o dve hodiny dokážem osprchovať o jednej nohe, pôjdem k lekárovi, ak to nedokážem, zahyniem tu. Ťažko to šlo, ale dokázala som to. Domov som prišla "skackajúc" vyčerpaná na totálku. Dnes je to o kulilinček lepšie :-)

K tomuto, bohužiaľ, nemám žiadne fotky. Veď nebudem fotiť moju hroznú nohu. A ono to ani v tej našej okresnej nemocnici nie je moc pohľadné na fotenie, ale veď to si viete predstaviť. Myslím, že v tej vašej je to podobné :-(

Takže tu mám naporúdzi dobré jedlo a dobré čítanie:

fašírky, zjedla som bez prílohy, výborné :-)

karfiol, zemiaky a stehienko ako svet :-)

budú zemiakové placky, rozvoniavajú :-)


bulgur so zeleninou - cuketa, kaleráb, paprika, paradajka, cibuľa

hrachová kaša s marinovaným kuracím prsíčkom





Dobre sa čítali oba diely. V  túžbe po moci a bohatstve sa ani v 21. storočí nič nezmenilo :-(

Pár dní som si ani nerobila čaj "fajnšmeker", stačil mi vymáchaný sáčok. Dnes, možno aj vďaka tomuto príspevku, som sa zas tešila so šáločkou i čajíkom:

v škatulke nie je pôvodný čaj, je tam zmes zelených s korením a kvietkami, volá sa cisársky


čaj so šálkou bola vianočná súprava, dostala som kedysi pradávno od manžela

Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času.  Nech sa vám darí a zostaňte zdraví na tele i na duši!

Daniela




8 komentárov:

  1. Danka,
    robíš mi samé chute s Tvojimi jedlami...
    Viem, čo je to neznesiteľná bolesť kolena, mám ju už 4 mesiace... Držím Ti palce, nech si skoro fit a mohla si užívať krásnu jesennú prírodu.
    Výšivka je topka.
    Knihy som myslím ešte nečítala, vďaka za tip, pozriem sa po nich.
    Čaj vyzerá výborne, idem si uavriť aj ja ešte jeden.
    Páááá

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Danka, čekám na výměnu kolenního kloubu. Mám za sebou obyčejný,vytahování vody a vždy mě pan primář doporučuje krom tabletek od bolesti studené obklady. Zabírají,tabletky nedělají dobře mě jediné ledvině,tak to Mastík jak se dá,občas i Dolgit mast. Přeji brzké zotavení . Výšivka i dobroty👍

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Výšivka sa mi páči, pomaly ju dokončíš :-)
    Myslela som na Teba, ako to zvládaš s tým kolenom okolo domu sama. Skoro sa uzdrav, prajem Ti to z celého srdca!
    Fotky jedál sú slinotvorné :-) Veru by som neodmietla :-) Aj knihy na čítanie sú inšpirujúce, pohľadám u nás, či nemajú na výpožičku.
    Dobrú chuť k dnešnému čaju a opatruj sa!♥

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Скорейшего выздоровления и хорошего настроения! Всё плохое заканчивается и твоё колено поправиться! ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Πολύ ωραίο κέντημα και τα φαγητά δείχνουν νόστιμα !!!
    Εύχομαι περαστικά στο γόνατο ,
    Καλή συνέχεια !!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ahoj, Danka, mrzí mě hlavně to koleno, protože vím, jak to dovede potrápit. 12 dní to ještě není moc, záleží, co s tím je. Kup si buď mast proti bolesti nebo koňský balzám, případně s konopím a vmasíruj.
    Četbu máš zajímavou a hezky jsi nafotila to jídlo. Vypadá to moc chutně.
    Měj se hezky a pěkné klidné dny přeji. ☺

    OdpovedaťOdstrániť