piatok 23. decembra 2022

Ružičkový kel

Vitajte u mňa! Ďakujem za komentáre v predchádzajúcom príspevku! 

Výšivku mám hotovú, ale čo z nej bude je ešte vo hviezdach:



Začala som niečo nové, opäť vianočné:


A tiež štrikujem. Čo to bude, keď to bude, to je ťažká otázka, pretože šál to nebude :-)




Vianoce už čakajú pred dverami. Každý sa naháňa dokončiť to, čo nestihol, nech si potom dva dni odychuje pri plnom stole a pred televízorom, kde idú rozprávky, ktoré už vie naspamäť. To je tá naša idylka vianočná slovenská :-)

Nuž, ale jesť treba aj dnes. Čo tak ružičkový kel s kuracími prsiami?

Čo na to potrebujem:


Už očistené a nakrájané:


Na masle, oleji a rasci najskôr mäso, vo výpeku postupne zeleninu a nakoniec pridať hotové mäsko a smotanu, dochutiť soľou, čiernym korením a pre mňa nevyhnutne aj čili:










A kto k tomu potrebuje nejakú prílohu, môže si urobiť ryžu, či nejakú cestovinu, alebo aj zemiaky. Ja teda bez prílohy :-)

Vianočná atmosféra sa nám topí, čo niekomu žhavému za zimnými športami robí škrt cez rozpočet. Mne to vyhovuje, stačilo mi pár mrazivých dní na "vykukanie" sa ráno i večer :-)



Dnešný čaj v šáločke na punč z vianočných trhov vo Viedni spred viacerých rokov (bola som dvakrát a mám teda dve šálky, takže nabudúce to bude druhá):




Všetkým mojim čitateľom prajem krásne a pokojné Vianoce strávené v kruhu svojich najdrahších! Nech deťom celého sveta jasne žiaria očká šťastím!

Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času.  Nech sa vám darí a zostaňte zdraví na tele i na duši!

Daniela


6 komentárov:

  1. Danko,přeji poklidné sváteční dny a v roce 2023 zdraví.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásná výšivka Danielko. Je vidět ten vítr jak fičí. Také někdy dávám k zelenině na dušení ředkvičku. Já mám ráda dušenou zeleninu všeho druhu. Nejradši mám asi dušenou kořen. zeleninu, cibuli a kuřecí. Ráda přidám teď v zimě plátky zázvoru. Tvoje hotové jídlo vypadá lákavě. Mrazivých dnů a sněhu na mě bylo taky dost. Po sněhu nejsou ani památky, dnes tak napůl svítilo sluníčko a 11°C. Tak pokojné Vánoce přeji. Pa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ahoj, Danka,
    jdu Ti popřát hezký vánoční čas. Už dvakrát jsem se snažila napsat komentář, ale prý chyba při odeslání, nechápu jaká chyba. Zkusím tedy znovu.
    To jídlo vypadá velmi dobře, určitě i výborně chutnalo. Co se týká počasí, měli jsme tu asi týden pravou zimu, sněhu fakt hodně, ale po oblevě zůstaly jen zbytky sněhu, což mi osobně nevadí, aspoň se ve městě lépe chodí. Nemusím mít o Vánocích sníh.
    Přeji Ti, Danka, hezky prožité Vánoce v klidu a spokojenosti a pod stromečkem hlavně zdraví. 🎄 🎇

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Danilko,přeji Ti krásné sváteční dny.
    U nás není po sněhu ani památky.Dnes konečně ani neprší...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Prajem krásne sviatky Vianočné, hlavne zdravíčko nech slúži♥
    Výšivky sú nádherné, prajem pokojné krížikovanie a štrikovanie :-)
    Dobrú chuť k dnešnému čaju :-) pá

    OdpovedaťOdstrániť