nedeľa 1. januára 2023

PF 2023

Všetkým mojim čitateľom prajem v roku 2023 život v zdraví a mieri! Nič iné a predsa tak veľa. Presne to, po čom túžim ja :-)



Na prechádzke som nebola od 9. novembra, tak mi pár obrázkov z povianočnej okolitej prírody urobil Jurko:





Ja som počas sviatkov hlavne čítala. Na svoje som si prišla pri tejto starej knihe z okresnej knižnice:




Teraz som sa pustila do vianočného darčeka:



Je to rýchle čítanie. Príbeh zo súčasnosti rieši vzťahy rodičov a detí. Medzi matkou a dospelou dcérou to nie je dobré a pravdupovediac, nechcela by som to zažívať ani ako matka, ani ako dcéra. Ako dcéra, ba ani nevesta, som nič podobné nezažila, dúfam, že nezažijem ani ako matka.

Jurko ma prekvapil a veľmi aj potešil, pretože prejavil záujem o moje retro šálky. "Oddychovali" v škatuli v humne už niekoľko rokov. Trochu ich "oprášil" a pár z nich aj doniesol do kuchyne, vraj si 4 z nich zoberie do Prahy :-)

Takže dnes nebude na koniec čaj, ale káva urobená vo french presse s mliečnou penou v retro šálkach:


Písmenková je už v Prahe, nožničková poslúži mne na čaj pri šití :-)

Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času.  Nech sa vám darí a zostaňte zdraví na tele i na duši!

Daniela

8 komentárov:

  1. Danka,
    prajem Ti šťastný Nový rok, hlavne veľa zdravia!!!
    Šálky sú super, retro je in :-)
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Máš krásnu výzdobu!
    Prajem všetko dobré v Novom roku, hlavne zdravia!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danielka, stastný nový rok prajem....nech je plný zdravia a radosti. Zuzana

    OdpovedaťOdstrániť
  4. V novém roce jen všechno dobré, hlavně zdraví ! Moc se mi líbí arnažmá na parapetu- ten polštář je opravdu krásný.
    Hanka

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Jako všichni,přeji pevné zdraví do dalšího roku ☺
    Máš dům pěkně vyzdobené.Nějak mě to letos vůbec nebavilo.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Danielko, i když s opožděním Ti přeji do nového roku přesně co píšeš Ty .. přeji Tobě i nám všem zdraví a mír. Ať ty naše dvě zemičky a nejen ty, zvládnou všechno dobře. Na tu knihu od islandského autora se u nás v knihovně taky podívám. Já jsem ještě koncem listopadu objevila útlou knížečku v knihkupectví Františkánů zde v Plzni - Advent - taky od islandského autora - představ si - Gunnara Gunnarssona. Takový jednoduchý a přitom silný příběh, dost mě zaujala. Koupila jsem ji pro sebe, i když mi u pokladny přituhly rysy. Ale nakonec ji mám pro dceru synovce "k Vánocům". Nesešli jsme se u bráchy na Vánoce, protože marodím od začátku prosince. Jsou to dutiny a tak různě okolo - ATB a jiné léky a nic. Den klid a je to zpátky. Doufám, že to máš aspoň ty s nožkou o něco lepší. Je to štrapác s tím zdravím. Jurko pořídil nádherné fotky od Vás - ten mlžný opar je překrásný - a vůbec všechny fotky. Tak to by mě taky potěšilo, když si vzal "staré" hrnky k sobě na užívání. Okno máš hezky načepené. Danielko, tak ať se daří. Pa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť