piatok 6. januára 2023

Prvý darček v novom roku vyrobený mojimi rukami

Vitajte u mňa! Ďakujem za priania do nového roka! Všetky ma moc potešili :-)

Dnes, na sviatok Troch kráľov posielam malý pozdrav celému svetu:


Viem, staré! No nič nové nemám, celý týždeň nerobím nič, len sa pasujem s alergiou. K svrbeniu celého tela sa pridružila žalúdočná nevoľnosť, ktorá človeka, ktorý nevie vyvrátiť obsah žalúdka, môže dobre potrápiť. Aby toho nebolo málo, zobudila som sa so špejúcou dolnou perou a len - len, že sa mi nevytvoril herpes ako svet. Na to mi však dobre poslúžila rada mojej svokry, ktorá sa niekomu môže zdať absolútne nepoužiteľná, ale ak ju vyskúša a zistí jej účinok (tak to bolo so mnou už pred vyše 40-timi rokmi), urobí :-)

O čo ide? Ak citite, že sa vám na pere akurát začína robiť herpes, čo sa však najčastejšie urobí v spánku a tak s ním už nič nenarobíte, ale teda ak to cítite, treba si siahnuť do ucha po ušný maz a ním miesto poklepmi potrieť. Zapamätajte si to, lebo mne to pomohlo aj teraz :-)

Nuž a po týždni trápenia sa s alergiou, po vylúčení citrusového ovocia, ktoré sme s deťmi považovali za "škodnú", som usúdila, že to teda nebude moje vianočné prejedanie sa mandarínkami a pomarančami, na vine budú lieky, ktoré som v tom čase už užívala vyše tri týždne. Nuž čo, aspoň som sa dobre vyspala, ako nikdy v živite, takmer v kuse 48 hodín :-) Ale keď som ráno takmer skolabovala, a to teda som sa celá rozvalila v kuchyni, aj stôl som presunula a ostala som ako nehybná ležať, vedela som, že to je už na lekára. Na obed som bola pri ňom, dostala som injekciu antihistaminika a lieky a doma som spala ďalej. Na druhý deň som polepšenie nevidela, išla som na ďalšiu injekciu. Tá pomohla, dnes sa cítim úplne dobre.

Samozrejme, že lieky na moje bolesti nôh, krížov a celej chrbtice som prestala užívať. Myslím, že mi celkom dobre pomáhali, ale ako všetky lieky - jedno liečia a iné ničia. Na to som doplatila :-(

Komplikácie s nevoľnosťou som začala pociťovať na návšteve kamarátky. Doobeda som jej našťastie ešte stihla za škrabkania pokožky ušiť darček. Výšivka na to čakala pár rokov :-)








Nuž, z návštevy som ledva prišla. Viackrát som myslela, že budem musieť na krajnici auto zastaviť, ale veď aj tak sa nevyvraciam, tak načo? Došla som teda domov a začala spať, od pondelka večera s malými prestávkami a dvoma návštevami lekára do piatka rána a zdá sa, že som "za vodou" :-)

Dnes som si rozbalila vianočný darček - čistý zelený čaj z Vietnamu:





Čaj dostal krásnu škatuľku, z ktorej troch bojovníkov mi kedysi dávno, teda už vyše 20 rokov je tomu nazad, namaľovala podľa škatulky moja žiačka. Mám na ňu prekrásnu spomienku:




Rozhodla som sa, že idem "prevetrať" moje retro šálky. Hneď prvá dnes, jazyk neviem rozpoznať, zdá sa byť korejčina, aj keď čaj je vietnamský, snáď mu je v nej dobre. Dôležité je, že čaj chválim. Len ho je dosť veľa - 100g. Keď si čaj kupujem ja, najradšej mám 50g balenie. Kto má záujem, podelím sa, to myslím vážne, pošlem.

No mýlim sa, že dnes je to prvá z retro zbierky, prvé sú 4 Jurkové už v Prahe:


Myslela som si, že dnešný príspevok bude chudobný na foto a nakoniec sa mi toho nazbieralo až-až :-)

Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času.  Nech sa vám darí a zostaňte zdraví na tele i na duši!

Daniela



4 komentáre:

  1. Danka,
    pevne verím, že sa už máš lepšie a alergia už pominula. Ja mám podobné stavy po zjedení čerstvého ananásu, ale kedysi mi nerobil nič...
    Vankúšik si ušila krásny, iste potešil.
    Mám rada retro šálky. Aj Tvoje obrazy, sú nádherné. A čaj musí byť skvelý. Tiež si kupujem 50g balenie :-) Aby bola potom zmena.
    Prajem Ti všetko dobré v Novom roku a hlavne nech Ťa choroby obchádzajú.
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásne si to vyšila! Aj obrázky sú nádherné, talentovaná žiačka ♥
    Prajem dobrú chuť k dnešnému čaju!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danielka, krásne výšivky...vždy sa nimi kochám...! Prajem skore uzdravenie, nech sa alergia už nevráti!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Danielko, copak se to děje? Doufám a věřím, že už je Ti lépe. Moc Ti to přeji. Výšivky jsou kouzelné. Já jsem už dřív některé takové retro hrnky rozdávala, už jsem jich měla plno. Čajíky jsou 50 g nejlepší. Večer napíši více. Hezké nedělní odpoledne a zdravíčko přeji! Pa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť