sobota 17. júna 2023

Vechtíkov nie je nikdy dosť :-)

Vitajte u mňa! Ďakujem za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Cestou do knižnice som sa zastavila v mojich najobľúbenejších obchodíkoch - metrovom textile a galantérii. Nič som nepotrebovala, len oči popásť som išla :-)

Nuž ale nekúp, keď je 50g 100% bavlny len za 1€! Kúpila som, veď vechtíkov nie je nikdy dosť, môžem štrikovať :-)

6 ich už mám, budú zrejme pre Jurka, hodia sa mu k novému liatinovému hrncu:








A už mám kúpené klbká na ďalších 6 vechtíkov:


Mala som krásnu rebarboru a aj keď už pečiem len veľmi málo, urobila som si na zimu 4 fľaštičky kompótu do koláča a zo zvyšku som upiekla v tortovej forme rebarborovo - jablkový koláčik s drvenými vlašskými orechami:




15. mája som rovno do hriadky vysiala uhorky. Pre istotu som ich posiala hustejšie, lebo po skúsenostiach z minulých rokov som sa bála, že všetky nevýjdu. A veru nepomohlo ani to. Keď som videla, že zo dve-tri už vyšli, tešila som sa ako malé dieťa, ale o dva dni boli fuč. Nuž a ďalšie? Ako vyšli, tak aj zmizli. Niečo, lepšie povedané niekto, si na nich dobre pochutil :-(

Zachránila ma "skoro suseda" Anka, skvelá to nielen záhradkárka, ale aj poľnohospodárka. Obdivujem ľudí, ktorí sa stále tejto práci venujú, pretože je to len drina a úžitku stále menej a menej. Každý máme niečo. Mne tiež včera povedal môj žiak spred 40 rokov (ani som ho nespoznala, ale potešil ma, keď sa ma spýtal či som Danka Bencúrová), že obdivuje, že stále učím :-)

Takže jedna moja uhorka, všetky ostatné od Anky:



aj dve paradajky som dostala, snáď bude niečo z nich :-)

Včera som si doniesla z prechádzky dve kytičky:







Za tou prvou som išla, druhú som našla náhodou a moc som sa jej potešila, pretože si akurát chystám niečo na vyšívanie a budú to zvončeky :-)

Chcem si urobiť do košíčka aj leto. Jarný košíček mi robí radosť:



Nakoniec retro šálka s číslom 10:

vlaňajšia materina dúška



Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času.  Nech sa vám darí a zostaňte zdraví na tele i na duši!

Daniela

3 komentáre:

  1. Thanks for your sharing, have a lovely weekend...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Πολύ όμορφα όλα......και τα λουλούδια και τα κεντήματα !!
    Ελπίζω να έχετε αγγούρια και ντομάτες
    Πολλά χαιρετίσματα και καλή Κυριακή !!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danielka, ja som tiež bojovala s "demonom"..vysadila som si špenát, reťkovky, šalát, a keď vyšli, do 2 dní som ich mala fuč...až do plaču mi bolo. A tiež mám dobrú susedu, poradila mi, že mi to všetko spásli slimáky bez ulity... a že na to existujú také modré granulky ...a ono to fakt funguje. Posadila som si reťkovku a posypala okolo modré granulky...a reťkovka ešte stále existuje...jupiii

    OdpovedaťOdstrániť