pondelok 26. júna 2023

Reparujem recyklované :-)

Vitajte u mňa! Ďakujem za komentáre v predchádzajúcom príspevku! 

Ďalšia šestka vechtíkov je na svete:




Moja stará taška ma chce opustiť. Ušila som si ju ešte v roku 2014 zo starej flanelovej košele, prizdobila mojou výšivkou. Zaspomínala som si na jej výrobu v archíve blogu a našla som aj ďalšie dve tašky z mojej dielničky. Blogovanie je užasné v tom, že pri prezeraní starých príspevkov  akoby som si listovala v svojom živote :-)
Ak máte chvíľu času, zalistujte si v ňom aj vy:

Ako taške predĺžiť život? Premyslela som to, ale nakoniec s výsledkom moc spokojná nie som. Začas to snáď vydrží, potom sa uvidí :-)





tu je ten problém, toľko sa využíva, až sa uši zodrali :-)







Uši sú dosť hrubé. Mala som buď použiť tenkú vlnu, alebo ich len obšiť nejakou červenou bavlnenou látkou. Niekedy možno prerobím :-)

A prečo starú recyklovanú tašku chcem tak moc zachrániť? Nuž, to som celá ja! Kým nemusím, nevymením ju za žiadnu inú. Ani za drahú značkovú. S takou by som ani von nevyšla :-)))

Kúpila som za výhodnú cenu 6 kg jahôd a urobila džem:




Včera sa stalo niečo zvláštne - dostala som chuť na doma pečený kabáčik. Kedysi bol na našom stole takmer každý týždeň. Teraz, keď som sama, nepečiem, chlieb nekupujem, iba 2 pečivá za týždeň zjem v škole na desiatu. Aj pečivko s džemom bolo pripravené do školy :-)

Takže, ak mám chuť, upečiem si:


výborný, plný rôznych semienok



Milovníkom kníh odporúčam:



Zajtra idem do knižnice a požičiam si jeho ďalšiu knihu.

Nakoniec čaj v retro šálke č. 11:




Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času.  Nech sa vám darí a zostaňte zdraví na tele i na duši!

Daniela



3 komentáre:

  1. Πολύ ωραία τα πλεκτά και η τσάντα με το κέντημα !!
    Αγαπώ φράουλες και φτιάχνω κι εγώ αρκετές
    Καλή εβδομάδα !!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Taky si šiji tašky ze starých šatů a tak...Nejvíc se mi líbí,když si vzpomenu,kde jsem v těch šatech byla.
    Danielko,přeji krásné letní dny ☺ Eva H.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ahoj, Danka, tašek jsem našila několik, hlavně z pevných materiálů, aby unesly i těžší nákup, jen kolikrát přítel tašku nevezme, přece nebudeme potřebovat ☺ a pak se koupí papírová v Globusu. Uši je možné ušít z koženky, hodně vydrží. Jahody byly krásné, my je téměř nekupujeme, od dětství mám alergii, tak jen pár kousků. Retro šálka sa mi páči ☺ Užívej si léto ve zdraví!

    OdpovedaťOdstrániť