nedeľa 18. februára 2024

Tri brzdy

Vitajte u mňa! Ďakujem za komentáre v predchádzajúcom príspevku! 

Môj vianočný projektík:




A tu brzda číslo jedna:


Kde? Vy možno nevidíte, ale ja áno. Neviem ako som to dokázala, že mi na koniec zostali tri nitky. Urobila som jeden krížik len s jednou. Ako čumím, tak čumím, ale kde je ten chudák krížik, nevidím. Takže "stojím", nevyšívam, i keď viem, že to vypáram a pôjdem na to znova. Len to páranie, to sa mi bridí :-)

Brzda číslo dva: 

Došla mi vlna a v obchode ju nemali.


Samozrejme, že ju objednali. Hneď, ako som dostala správu, že tovar prišiel, išli sme s Hankou kupovať. V obchode bolo viac zákazníčok, tak sme si to tam všetko poprezerali, to mám rada. Ale na mojej hlave teplá čiapka v prekúrenom prostredí spôsobila, že som sa začala potiť, čiapku som dala dole. Vyšli sme von do tuhého severáka a moja hlava dostala ako lopatou :-)

A brzda číslo tri ako vyšitá:

Moja chyba. Hneď na druhý deň som vedela, že z toho bude poriadna nádcha. Tieklo mi z nosa i z očí, v noci hlava ako dutá, dýchacie cesty upchaté, takže v ústach suchoty, nálada pod psa, chuť do ručných prác vyparená :-(

Liečená nádcha trvá týždeň a neliečená 7 dní. Tá moja ma trápi už deviaty deň a ešte pár aj bude, cítim to. Viskozita hlienov vzrástla, nechcú von :-(

Tak som sa aspoň tešila s kvietkami:





Urobila som pomarančovú marmeládu:


Pozorovala som nebíčko:


Prišlo nezvyčajné februárové teplo:


Neviem, neviem, či tieto snežienky nebudú ešte snehom zaviate:


Nádcha je skvelý čas na čaje a veruže som ich vypila "naratu ":-) A to z retro šálok s poradovými číslami 37, 38, 39:

krásna séria




s medom

Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času.  Nech sa vám darí a zostaňte zdraví na tele i na duši!

Daniela


4 komentáre:

  1. Danielko, krásné výšivky, mně připadají nádherné. A ty hrnečky, to je pěkná soupravička. Já taky čajíčkuju pořád dokola, med citrón k tomu. Nejsem vůbec fit. Moc se mi vždycky líbí fotky, hlavně okno s kytičkami a v pozadí Váš kostelík. Radost se dívat. Ještě večer napíšu mail. Teď se s potěšením dívám na seriál "Byl jednou jeden dům". Hezké odpoledne Danielko, papa. Hlavně zdraví přeji.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Όμορφα χριστουγεννιάτικα σχέδια.....κάπου θα υπάρχει το λάθος, με υπομονή θα βρεθεί. Το παράθυρο με τα λουλούδια καταπληκτικό !!!!
    Καλή εβδομάδα !!!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danka,
    viem, o čom hovoríš, tiež neznášam párať výšivku...
    Vianočné motívy sú krásne, čo z nich bude?
    Kvietky máš nádherné, u nás už okrem snežienok sme včera v lese objavili aj fialky a medvedí cesnak :-) i keď mne sa to zdá akosi priskoro.
    Prajem Ti, nech si skoro fit a môžeš sa pustiť do toho, čo máš rada/najradšej.
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dobrý večer p.Danielko mám moc ráda váš krásný blog a těším se na každý nový příspěvek mějte se moc hezky Lenka

    OdpovedaťOdstrániť