streda 12. apríla 2017

Na fialkách

Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za komentáre na posledný príspevok!

Nevyšívam, neštrikujem :-(

Vlani som po prvý raz zbierala fialky na čaj. Po zosušení ich bolo tak málo, že som ich radšej zmiešala s prvosienkou a pár lístkami skorocelu. 

O účinkoch čaju z fialiek sa môžete dozvedieť viac TU.

Vlani som ich sušila aj s lístkami, teraz chcem vyskúšať sušiť len kvietky.  Prvé som si nazbierala včera a dnes som pokračovala:


Boro, môj verný priateľ :-)




včerajšie a dnešné



Čaj som si uvarila až po návrate z prírody. Keďže potrebujem vyprázdniť vrecúško na fialky, čaj bol zmes prvosienky, fialky a skorocelu:






Aj dnešný deň vydržal bez dažďa, ale tá zima sa mi vôbec nepáči. Na sviatočné dni nám predpovedajú ešte horšie počasie. Mojej hlave sa to tiež nepáči a už pár dní mi v nej "rúbe" o 106 :-(((

Domov prídu naše dvojičky - Danka a Jurko. Takmer každý rok chodievame vo Veľkonočný pondelok na výlet. Vynecháme len pre zlé počasie. Bude to aj tohtoročný prípad?



Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela




12 komentárov:

  1. Потрясающие фотографии!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Fialôčky ... škoda, že sa tak zosušia ...
    predpoveď počasia ma teda vôbec neteší ... asi sviatky prežijeme za pecou ... hi hi Dani, maj sa dobre, papa L.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danka, ďakujem za skvelú inšpiráciu na čaj z fialiek. My sa chystáme na sviatky do hôr, ale tá predpoveď počasia nám dosť narušila plány. Prajem krásnu Veľkú noc, aj napriek nepriaznivému počasiu. M.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Oj,ty fialky vypadají v košíčku krásně ... musela to být piplačka se sběrem.. co by ale člověk neudělal pro bylinky.. musím si přečíst ten odkaz na fialky, vlastně o nich nic nevím...
    U nás je podobné počasí i výhled .. já mám někdy po ránu čelenku, fučí ledový vítr, tak buď taky opatrná. Papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Фиалковый чай, я думаю вкусный и необычный!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Danka,
    tak čaj z fialiek som ešte nepila. Vždy si dám kytičku do vázy a ani ma nenapadne, že si ich mám vysušiť na čajík :-)
    Ale tu už začínajú kvitnúť konvalinky, milujem tú vôňu.
    Na Veľkú noc sa aj my chystáme na výlet, uvidíme, či nám bude priať počasie.
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Those tiny violets are looking so beautiful :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Корзинка с фиалками смотрится очень симпатично! А я не пила чай из фиалки, надо попробовать!

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Já jsem natrhala trošku fialek do vázičky.Rostou dost hojně u Nové huti v Ostravě a tam na čaj bych neměla odvahu sbírat..To by byl trošku "těžký" čaj..
    A špenát z kopřiv jsem dnes vařila a byl výborný,ale pro mne nevhodný.Asi ten medvědí česnek mi neudělal dobře.hmmm...samé negativní postřehy..zítra bude líp..

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ahoj Danka, tak som mala zase príjemnú prechádzku tvojimi komentárikmi...dreva máte dosť, môže prísť aj zima :))) ale až po krásnom teplom lete samozrejme...tá deka je krásna pristala by som tiež na takú ale aj keď som štrikovala veľmi veľa, teraz už pomenej, tak deku som nikdy nerobila...ale aj tá nová deka čo robíš vyzerá zaujímavo, ten vzor sa mi pozdáva... také krásne fialky som už roky nevidela, mávali sme ich voľakedy plný záhon ale nejakou záhadou zmizli a sem-tam sa objavia len biele, škoda, malasom ich veľmi rada, vždy som si natrhala do vázičky a ich vôňa bola nádherná...Dani, uži si prítomnosť dvojičiek a prežite všetci príjemné sviatočné chvíle. Ahoj

    OdpovedaťOdstrániť
  11. O i didn't know that ..and I have so much violet in the garden
    next year ....i love youre post

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Ahoj Danka, cez sviatky u nas počasičko super slniečko s výletikmi do lesa. Hneď v utorok sa to tak pokazilo až ma mrazí po chrbte nie ani tak zo zimy ale skôr z toho že vraj ma aj snežiť, brrrr... Fialôčky su prekrasne žive aj vyšívanē :-) Mam sto chuti v takom počasi pri krbe v teplučku si take vrecúško aj vyšiť :-)ktovie, idem na infúziu a po navrate možno aj motyka vystrelí :-)Maj sa krasne.

    OdpovedaťOdstrániť