streda 14. augusta 2019

Okolo Spitzingsee

Vitajte u mňa!
Ďakujem za komentáre v predchádzajúcom príspevku! I keď boli len tri 😍. S odpoveďou na hádanku o aký nápoj ide bola najbližšie Aďka, ale iba príchuťou nápoja, samotný nápoj sa teda neodtajnil a ani neodtajní 😜. Zrejme sa rozhodnem nápoj robiť aj ja doma, tak potom sa mu budem venovať viac.

Vrecúško na športový úbor sa Vincentovi aj jeho maminke páčilo. Nebude však iba jedno. Mám vyšitú druhú loptu, šitie si musí ešte počkať :-)




Na dnešný výlet sme si vybrali Spitzingsee. Je to malé jazero v nadmorskej výške 1084 m s dĺžkou pobrežia len 2,9 km a teda sme ho hravo obišli:































Naobedovať sme sa išli do horskej chaty vzdialenej na 20 minút pešo od jazera s názvom: Albert Link Hütte:




môj obed :-)

Vincentov obed :-)

Maxov obed :-)

Miškov obed :-)

najedení, spokojní :-)


Dnes som bola bez čaju, kávu som mala pri Ali okolo 4-tej popoludní, keď sme jej boli "vrátiť " Vincenta, ale fotiť som zabudla :-)


Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela!

7 komentárov:

  1. Dani, nádherné fotečky, užívej si klidu a pohody. Pěkné dny. Dana

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Prekrásne ... tie ich domčeky a všetko okolo ... Ako rada by som sa posadila na miektorú z lavičiek a nechala myšlienky plynúť ... Dani, užívaj si krásne dni ... pa L.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásne zábery, tam muselo byť parádne! Užívaj si dovolenku a píš :-)
    Krásne a pohodové dni želám♥

    OdpovedaťOdstrániť
  4. oj naaadherné fotografie...úžasné prostredie...a ten obed...mnamky :) tak sa tesim na dalsi výlet, pa Zuzana

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Danka,
    krásne výšivky, aj z druhej bude vrecko?
    Výlet ste mali krásny, obed určite vynikajúci a prechádzku nádhernú, tak si to tam užívaj. Tento rok si s Maxíkom nedávate ochutnávku syrov??? :-)
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ahoj, Danka,
    ty fotky mě inspirovaly k tomu, že jsem hledala na netu :-)). Docela jsem se trefila, Spitzingsee je totiž v Bavorských Alpách! Tak to je možná něco jako pleso v Tatrách. Však ta horská chata mi připomíná Téryho chatu ve V. Tatrách, kde jsem kdysi dávno byla. ... A ještě něco si dovolím přidat: Kdo si rád vyzkouší něco nenáročného, může se vydat na výletní plavbu lodí po kterémkoliv z jezer, užít si pohodlí lázní nebo zajít na báječnou procházku po okolí, při níž se nejenom příjemně odreagujete, ale navíc uděláte něco pro své zdraví. Ten, kdo má rád dobré jídlo, si tu také přijde na své. V místních restauracích se totiž podávají skvělé bavorské speciality, které uspokojí i toho nejnáročnějšího jedlíka. :-))))... A tohle všechno tvoje parádní fotky dokazují. Jen tak dál a výletům zdar!!! Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ahoj Danka. Krásne fotky, aj rozprávanie. Už sa teším na ďalší príspevok. Renáta

    OdpovedaťOdstrániť