Vitajte u mňa! Ďakujem za komentáre v predchádzajúcom príspevku!
Štrikovanie mám ukončené, už len odovzdať Hanke:
Vyšívanie vianočných mini obrázkov som prerušila. Onedlho sú tu veľkonočné sviatky, jednoducho ma zlákali zajkovia:
Mám obdobie cviklové. Dostala som ju od Hanky za tašku a to z jej vlastnej úrody. Na dôvažok v bio kvalite, takže by bola veľká škoda nechať ju obschnúť.
A tak si surovú cviklu hryzkám po večeroch, ba som vymyslela aj cviklový "tataráčik" na teplú hrianku:
Dochutila som cesnakom, tatárskou omáčkou a citrónom:
všimli ste si, že keď už chlieb jem, tak mám najradšej hrianky :-) keď ich miluješ, nie je čo riešiť |
Upozornenie: Ak takmer denne zjete kúsok cvikly, poznať to aj pri pohľade do toalety. Tak sa nezľaknite, nekrvácate :-)
K červenej sa hodí biela, takže "tatarák" z buľvového zeleru:
zas na hriankách |
Obidva "tataráčky" boli výborné, len s jednou chybou - nedá sa ich urobiť v množstve pre jedného pažravca a tak som sa objedla :-(
Moja miniatúrna záhradka sa prebúdza. Pučí rebarbora a cibuľka je už vhodná na zber vňate:
Prečítala som krásnu knihu:
Dnes mám čaj v retro šálkach 41 a 42, farebná séria s mašličkou. A čaj šípkový:
Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času. Nech sa vám darí a zostaňte zdraví na tele i na duši!
Daniela
So nice details, thanks for your sharing
OdpovedaťOdstrániťTento príspevok mi akosi unikol...
OdpovedaťOdstrániťDečky sú krásne. Urobila si mi chute na nátierky, mňam. Ja odšťavujem všetko v odšťavovači, aj cviklu a vznikne husté pyré.
Ďakujem za tip na knihu, pozriem sa po nej.
Práve včera som varila šípkový čaj, najviac u nás ide lipový :)
Pááá