streda 29. mája 2024

Malý darček pre kamarátku

Vitajte u mňa! Ďakujem za komentáre v predchádzajúcom príspevku! 

Vekom som dospela do štádia, že neviem vymyslieť darček pre svoje kamarátky k narodeninám či meninám. Ono je to ťažké, pretože žiadna z nás už nič nepotrebuje, všetko má, a to čo nám chýba (zdravie a mladosť) v obchode nekúpim :-)

A tak aj tentoročný narodeninový darček vyšiel spod mojich rúk. Čím sa baví oslávenkyňa? Nuž, ako mám ja rada vyšívanie, ona rada pečie sladké koláčiky, preto tento motív:















Kto ma sleduje dlho, možno mu je motív známy. Veru, jeden mám v kuchyni aj ja, aj keď som bábovku ešte neupiekla bez prihorenia :-)


Dnes retro šálka číslo 51, štvrtá zo série:






Piata sériová pri skladovaní vo veľkom koši v humne prišla k poškodeniu, takže jej nepriradím ďalšie poradové číslo a zo zbierky ju vyradím. Možno by som ju mala rovno vyhodiť, ale zatiaľ mi to nedá:




Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času.  Nech sa vám darí a zostaňte zdraví na tele i na duši!

Daniela


4 komentáre:

  1. Πολύ όμορφο δώρο και χρήσιμο !!!!!
    Οι κούπες τέλειες !!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Danielka, ručne vyrobený darček je podľa mna TOP...asi som už tiež v tom veku, keď si vážim prácu iných :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danka,
    krásne vrecúško si vyšila i ušila. Hneď mi bol ten motív povedomý... :-)
    Škoda tej poškodenej šálky. Ja si do poškodenej (obľúbenej) šálky sadím izbové kvety, lebo mi je ľúto ju vyhodiť, tak ako Tebe. Možno ju tiež podobne využiješ.
    Prajem Ti pekný víkend, páááá

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Posielam pozdravy a len pridávam súhlas k ostatným, že takéto darčeky sú najmilšie, keďže naisto nežne spoja srdcia (v tomto prípade) bavlnkou.😊 A čo sa šáločky týka, skúsila by som japonské (podľa mňa je to forma umenia) kintsugi , ktoré vdýchne šálke takmer novú osudovú krásu.😊 https://www.bonami.sk/c/diy-kintsugi-navod-ako-opravit-porcelan-alebo-keramiku#

    OdpovedaťOdstrániť