štvrtok 3. októbra 2024

Keď na mňa padá celý svet ...

 ... a ja ho nedokážem zachytiť. Presne tak sa cítim. Len čakám, že dopadne presne na mňa a nezostane zo mňa ani mastný fľak :-)

Stala sa zo mňa 100%-ná dôchodkyňa. Nemôžem povedať, že sa doma nudím, pretože som človek činorodý, vždy si dokážem nájsť niečo na robotu. Ale myšlienky mi pri tom prúdia jedna radosť. Rozoberám v nich vnútroštátnu politiku, politiku EU, a čo najhoršie aj všetky vojny a ekologickú skazu sveta  :-(

Trápia ma aj moje štyri deti. Aby som to mala pestrejšie, Jurko sa na začiatku leta presťahoval z Prahy do Holandska. Práve on bol pri mne najčastejšie, už nebude :-(

Vyšila som jeden malý obrázok a chcela som z neho ušiť vankúšik. Chcela som, ale neušila som. Aj moje pevné nervy povolili pri šijacom stroji. Potrebuje súrne opravára, pretože trhá vrchnú nitku a myslím si, že tým, že som sa stroj snažila zoštelovať ja, úplne som ho rozštelovala :-( 

Keďže môj šijací stroj už niečo pamätá, má vyše 40 rokov, bol už dvakrát pri opravárovi. Vždy mu pomohol. Lenže pán opravár už nie je medzi nami, opravuje stroje na druhom svete. Škoda ho. Druhého takého človeka nepoznám, takže neviem, čo bude s mojim šitím.


Keď nie jedno, tak druhé. Vytiahla som štrikovanie a dokončila som "super ležiak", deku pre Jurka:




Vyštrikovala som 39 klbiek po 50g a teda na deke je množstvo uzlíkov, s ktorými som sa krvopotne musela popasovať. Neznášam túto robotu, ale vždy ju urobím, lebo viem, že výsledok práce mám na dosah :-)



Nakoniec ešte štyridsiate klbko vlny na obrubu:


A hop, nestačilo, musela som kúpiť ešte jedno klbko. Takže spolu to je 41 klbiek po 50g, takže celá deka má hmotnosť vyše 2 kg:






A cena tohto diela? Len za vlnu som dala 41 × 5€ = 205 €. Okrúhlu ihlicu som doslova zodrala v spoji :-) A práca? Tá je nevyčísliteľná :-) Čo na to poviete?

Prečítala som všetkých 6 dielov Panského domu, spolu 2 637 strán, krásne čítanie:


Ešte pre potešenie očí:



Nakoniec retro šálka číslo 59 a v nej zelený čínsky čaj od Kusmi Tea:





Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času.  Nech sa vám darí a zostaňte zdraví na tele i na duši!

Daniela