streda, 14. júna 2017

Kapusty nemám nikdy dosť :-)

Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Pomaly sa dostávam do cieľa:




Ešte včera večer som uvarila segedínsky guláš. Knedľu robievam takmer vždy sama. Dnes bol krásny deň, škoda tráviť poobedie v kuchyni a tak som si naplánovala, že ju tentokrát kúpim.  Zastavila som sa v malom obchodíku s pečivom priamo v budove našej školy. Mala som šťastie, jedna tam na mňa ešte čakala :-)))

bravčové, kyslá kapusta
mäso sa dusí na cibuľke
do dusenej kapusty som pridala mäso, zaliala 33% smotanou a ešte nechala prevrieť
na stole mám zas rozložené šitie, a nerobím to naprotiveň manželovi, aj tak sa na tom hnevá :-)))


A zas máme tri dni čo obedovať. Viem, viacerým z vás by sa to nepáčilo, ale ja nie som z tých, čo milujú denno-denné varenie. Našťastie si na to manžel zvykol a nereptá. Kým boli doma deti, musela som variť denne a k tomu vo veľkých hrncoch :-) a teraz si to vynahrádzam :-)

Dnes mi vylepšil náladu aj Sagan. Na "Okolo Švajčiarska" vyhral etapu :-)

Môj čaj:


ovocný




Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela

5 komentárov:

  1. Milujem segedín, ale keďže ho manželík "neľúbi", tak ho nevarím a veru je to veľká škoda. Hneď by som si dala :-)
    Výšivka je aj z rubu pekná, teším sa na výsledok.
    Dnes som čaj nestihla, bola som na návšteve a podvečer sme boli zbierať lipu - opäť. Ale šálka je milá.
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásna šáločka ... :)
    Dani ... výšivka je tento mesiac náročná, prácna ... určite bude veľmi prkná ... teším sa na výsledok ...
    A segedín ... ten milujem ... už som ho veru dlho nerobila ... budem to musieť napraviť ... Danka, z niektorých jedál sa nedajú navariť dve porcie ... potom jeme aj my to isté viac dní po sebe ... ešte že máme nenáročných manželov ... však ? :))) paaa L.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danka, podľa mňa segedín je najlepší na druhý, tretí deň :-). Výšivka bude parádny kúsok. Pekný deň.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. U nás milujeme segedín .. jenom čtu tvůj článek a hned bych si ho dala, i když je ráno ... akorát do něj nedáváme smetanu .. také navařím na několik dní i do mrazáku dám, však se bude hodit. Vyšívání bude moc pěkné.
    Letím za mami, papa J.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Nádherná výšivka, vyzerá to tak, že dáš možno dve tento mesiac :-)) ♥ Tiež tak varím, nechce sa mi veru tráviť toľko času pri hrncoch. páve som dopiekla koláč a dovarila karfiolovú polievku.
    Príjemnú prechádzku a krásny podvečer♥

    OdpovedaťOdstrániť