pondelok 12. júna 2017

Kapusta na dva spôsoby

Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Len málo mi pribudlo:


 

V máji písala Evka na svojom blogu o tom, ako robila kapustovo-cviklovú čalamádu. Kapusta je moja najobľúbenejšia zelenina, cviklu odporúčajú v takmer každom článku o zdravej výžive, tak prečo neskúsiť?

Na nakladanú zeleninu mám už výborný a overený recept od Milky, už som o ňom písala TU. Tak som si teda urobili kapustu na dva spôsoby :-)

  •  Na kapustovo-cviklovú čalamádu: pripravila som si nálev podľa svojej chuti - do vody som pridávala ocot, cukor, soľ a rascu na viackrát, vyskúšala som, nastrúhala som kapustu a uvarenú cviklu a zaliala prevareným a vychladnutým nálevom:




  • a môžeme si zopakovať aj kvasenú zeleninku, ktorá je len nasolená:





Tu je výsledok mojej práce - 3-krát čalamáda, 2-krát kvasená zelenina:





Obidve kapusty sú výborné, ale o niečo viac mi chutí tá nakladaná v soli. Nabudúce skúsim do nej dať aj modernú a odporúčanú cviklu, snáď nič nepokazím :-)

Dnes som mala čaj neskoro, takže len takú rýchlovku, ale tiež niečo moderné - rakytník rešetliakový:





Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela

6 komentárov:

  1. oooo Danka, nieco som sa opat naucila.... nikdy som nejedla kombinaciu kapusta&cvikla ... sranda, a pritom obe lubim ...dakujem za typ, pa Zuzana

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Danka,
    si ma inšpirovala tými šalátikmi, nakúpim potrebné ingrediencie a idem robiť :-)
    My grilujeme cviklu pomaly každý druhý deň a Kubík sa jej nevie dojesť, je výborná.
    Výšivka Ti pekne pribúda.
    Premýšľam, aký som mala včera čaj, ak sa nemýlim, tak zázvorový s medom.
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danielko, čalamáda s červenou řepou musí být ňam, taky mám ráda zelí i řepu. Ovšem zítra udělám podle tebe kvašenou zeleninu, mám pěkné zelíčko i ostatní "materiál". Inspirovala mě Aďka s grilovanou cviklou - do toho půjdu taky až bude grilovačka.
    Čajík jsem měla šalvějový. Měj se krásně, papa Jarka.
    Měj se krásně, papa J

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ještě jsem chtěla napsat, že máš úžasný vzorkovník vechtíků a s provázkem je to paráda.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Fíha, čalamáda z cvikly a kapusty - to musí byť zaujímavé. Aj kvasená zelenina. Ja som zatiaľ cviklu len piekla s hokaido, zemiakmi a cibuľkou a ďalšou zeleninou, "čo dom dal". :) Určite chutí super aj čalamáda. Prajem dobrú nôcku. A aj dobrú chuť k týmto zdravým mňamkám.:) pa

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Nezvyčajné obdobie na konzervovanie kapusty :-) Väčšinou to robievam v jeseni. Nedávno som si už kúpila hlávku novej, mladej, tak som si z nej urobila šalátik na rýchlu konzumáciu. Išla tam ešte mrkva, trošku cibule a majonéza, ochutiť nasladko-kyslo a bola mňam. Iba tej majonéze by som sa asi mala vyhnúť, no raz za čas zhreším celkom rada :-)

    OdpovedaťOdstrániť