nedeľa 31. augusta 2014

Jablkovo-orechový závin

Môžem sa pochváliť ukončením mojej práce:






Páči sa vám? Či nie? Napíšte mi v komentároch, budem sa tešiť na vaše názory!

Dnes som upiekla jablkovo-orechový závin (či štrúdľu?). Každý si nazve, ako chce. Dôležité je, či bude chutiť. Verte, nám chutilo. Môj recept je jednoduchý. 

Závin robievam z kysnutého cesta. Jeho podrobnú prípravu opisujem v staršom príspevku. Plnku som urobila zo strúhaných jabĺk a sekaných vlašských orechoch. Ak majú jablká viac šťavy, treba ju aspoň trocha vyžmýkať.  Moje dnešné jabĺčka mali šťavy veľa. Vyžmýkala som jej 2 dl. Pochutila som si na nej. Orechy nemeliem. Máme radi, keď si pri jedení  môžeme zahryznúť do malých kúskov. Do zmesi jabĺčok a orechov som dala dva vanilkové cukry. Postup si pozrite:




potreté roztopeným maslom
Praskli mi, čím sa viac snažím, tým sa mi menej darí :-)
Dobrú chuť!
Nedali by ste si aj vy?

A zajtra začína nový začiatok: nová výšivka, nový mesiac, nový školský rok. Teším sa. Hlavne na novú výšivku. Mám v hlave toľko motívov! Rozhodovanie je veľmi ťažké, ale krásne. Nový mesiac mi však hovorí, že čas neúprosne letí. Neviete recept na jeho zastavenie, alebo aspoň spomalenie? A do školy sa teším. Mám rada svojich žiakov aj našu školu. 

Prajem vám krásny prvý jesenný mesiac! Užite si ho v zdraví! A nezabudnite na môj blog! Budem rada, ak sa prídete pozrieť, čím žijem.
Daniela





4 komentáre: