štvrtok 19. mája 2016

Osvetlenie ulice

Vetvička začína kvitnúť:



V našej dedine to dnes vyzeralo pracovne.  Na dvoch frontoch :-)
Najskôr ma upútal zvuk neďaleko nášho domu. Z okna som videla len časť vysokozdvižného rebríka a nešlo mi do hlavy, čo sa to tam robí. Zvedavosť zvíťazila a ja som išla na kontrolu. Na ulici nám pribudlo osvetlenie:




No,  aspoň pár symbolov mája u nás:









Manželovi sa začali rojiť včely. Sledoval ich, ako krúžia pri strome a myslel si, že sa tam usadia. Omyl! Zrazu zmenili smer pohybu a vrátili sa presne do toho istého úľa, z ktorého vyleteli. Časť z nich ostala na letáči a časť v tráve pred úľom:




Pred piatou som si urobila zázvorový čaj a sledovala som hokej, ktorý opäť nedopadol tak, ako som chcela ja :-(((




Podvečer ma opäť uchvátil pohľad na Choč:



a o minútu sa mesiac skryl za mraky
V dnešný voľný deň som zdokumentovala toho akosi veľa. Preto činnosť v dedine na "druhom fronte" som sa rozhodla nechať na zajtra. Príďte sa na to pozrieť :-)

Nech sa vám darí!
Daniela






14 komentárov:

  1. Your lady in pink is looking very stylish.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Thank you! And the slim waist, I would like to have :-)
      Pááá

      Odstrániť
  2. Krásné květiny, i ty na látce, to je ale větev stromu, nějak se mi to popletlo, hihihi. To víš, musí si na vás posvítit, teď, když jsou krátké noci, je to nejlepší....U nás počasí nic moc, jsem unavená a nějak mě nic nebaví. Snad bude líp...Pěkný den tobě i všem tvým....

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milky, ďakujem ti! Veru si na nás posvietia, kedysi na noc vypínali pouličné lampy, ale tieto nové už nie a svieti na nás celú noc. Ale zas to svetlo z nich je oveľa menšie ako z tých starých :-)
      Milky, aj ja mávam také útlmy a lenivosť. Ale bude lepšie!!!! Tak, ako je to v tvojom blogu, tak sa teším na to :-)))
      Pááá

      Odstrániť
  3. Beautiful stitching design and it's coming along really nicely :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Wow, how pretty lady and beautiful flower photos.
    Happy weekend

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Danka ... tá vťšivka bude prekrásna ... v mojich obľúbených farbách ... :) Tak aj vám robia rekonštrukciu verejného osvetlenia ... Začiatkom roka robili aj u nás ... Svietidlá dávali na každý stĺp (predtým sme mali svetlá na každom druhom)a sú úsporné ... vydávajú oveľa menej svetla ako tie staré ... Takže, aj keď ich je viac, svetla máme na uliciach menej ... No čo už ... šetrí sa ... Daní ... krásna jar je na orave ... pa pa L. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Trochu som mala na začiatku hlavu v smútku, zdalo sa mi, že som zvolila dosť krikľavé farby, ale párať to by bolo veľ. Teraz som sa uspokojila :-)
      Lauri, presne tak, u nás dali tiež hustejšie nové svietidlá a teraz ešte aj po pol roku pridávajú, čo je akási tma. Ale zas svietia celú noc, stará na noc vypínali. A ešte aj šetria :-)
      Prajem ti krásny víkend, vraj už teplý!!!
      Pááá

      Odstrániť
  6. Danielko, vyšívání je romantické, takové jarní, bych řekla. Nám teprve začínají kopretiny (my jim říkáme husary) kvést. Šeřík zrovna máme ve váze, tu samou barvu. Ty včelky jsou zajímavé. O hokeji mi ani nemvluv, někdy holt je dobře, někdy hůř. Já si dělám č.čaj se zázvorem,citron,med skoro každý den - tělo si řekne, tak ho dostane. Pohled na Choč je opravdu moc hezký. Asi bych taky po něm často koukala. Jsem zvědavá na tu činnost v dedine.
    Hezký víkend ti přeju !! ☼ ☼ ☼ Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jarka, je to ozaj jar, ak si pamätáš, v zime som vyšívala zimu a toto je pokračovanie. Budú 4 ročné obdobia :-)
      Hokej - no naši úplne zlyhali, nádeje som mala vo vašich - našich :-)) a to ma tiež sklamali. Ale je to tiež hodne o šťastí a nešťastí a lepilo sa viac to druhé :-((( Aspoň Sagan v Kalifornii exceluje, má zelené tričko.
      Jarka, prajem ti krásny víkend, u nás vraj má byť teplý. Ja ho budem mať veeeeeeľmi krásny - príde Miško s Maxíkom a Jurko, Maťko ešte ostáva, nech sa stretnú, iba Danka bude chýbať, nemôže teraz, majú veľa práce. Tak si to vieš predstaviť :-)))))))
      Páááá

      Odstrániť
  7. o wat a nice lady in pink ..you've made very nice
    i like youre pictures ...
    have a nice weekend

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Šeřík jsem měla vždycky ráda a tu jeho vůni, paráda! A když se rojí včely, to bych asi měla strach jít kolem, ale krásné to je, to si myslím!

    OdpovedaťOdstrániť