piatok 18. mája 2018

Rebarborový džem

Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Tak na porovnanie:

myslím, že teraz to je jasné a chyba je odhalená :-)

Robím do série niečo ešte menšie:

pridala som jednu červenú, ale rozdiel medzi nimi nevidieť, žeby zas párať???

V stredu som robila rebarborový džem s ananásom:


už očistená rebarbora
toto je odpad :-(
nadrobno nakrájať
ananásový kompót, šťavu som zliala k rebarbore
a ananásové kúsky zmenšila :-) 
spolu varila, dopomohla som si pučiakom :-)
používam želírovací cukor, dávam podľa návodu
a už sa ide džem zabaliť, aby neprechladol :-)
v starom spacáku mu je ako vo vatičke :-)
a dnes som ho vytiahla
aj vyskúšala :-)


Nuž, čo budem hovoriť! Nič nemôžem, len vychváliť, vyskúšajte a pochutnajte si aj vy!

Rebarbora je už "štíhla". Spod listov sa na mňa usmiala zajačia kapustička (o ktorej som písala nedávno TU):




Dnes som si uvarila rooibos s citrusmi a zázvorom:









Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela!

8 komentárov:

  1. Danka,
    výšivka je krásna a som zvedavá na tú druhú :-)
    O rebarborovo-ananásovom džeme som zatiaľ nechyrovala, ale musí to byť úžasná kombinácia. Je trošku kyslý?
    Budem musieť kúpiť rebarboru a vyskúšať ho.
    Pekný víkend, páá

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj, Danko, chybu na výšivce pozná jen autor, já jsem se snažila najít (a to jsem vyšívala). Snad to může být v tom rohu nahoře pod stříškou? Ale jsem zvědavá, jestli někdo to odhalí a ty pak zveřejníš ten rozdíl. ... K rebarboře bych napsala, že to je něco jako s tou držkovou. Buď ji miluješ, nebo to nemáš ráda. Můj přítel miluje držkovou a kupuje si ji často v práci, jednou to doma uvařil a mi to nechutnalo. Naopak rebarboru by on nejedl a já mám ráda kompot, nebo jsme to dávali na koláč. Ale nosila mi to kamarádka, jinak ji nemám možnost sehnat. Dáváš tu dobré tipy, díky.
    Přeji pěkný víkend, Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dani, výšivka je moc pěkná. Chybu nevidím, snad jen na jednom obrázku jsou dvě včelí křidélka a na druhém jen jedno. A ten džem , no to je určitě pochoutka. Já v minulém roce zkoušela džem z jahod a rebarbory. A taky dobrý. M.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Fíha rebarborový džem...tak to si zapisujem,lebo to musí byť veľká dobrota. Myslím, že chuť môže byť taká sladko-kyslá. A na výšivku ako pozerám, tak pozerám, ale žiadny rozdiel nevidím :-).

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Dzem musi byt uzasny ... Z rebarbory peciem len kolace ... mala by som urobit aj nieco ine... Naplanujem... :) paa

    OdpovedaťOdstrániť
  6. To je velice zajímavé,ještě jsem to neslyšela - rebarbora+ananas.Vypadá to jako marakuja a ten mi moc chutná:)Moc mě baví ty tvoje čajíčky,konvičky a hrnečky:)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Nech pozerám ako pozerám nevidím žiadnu chybu...:) darmo, ty to už máš v oku, ako sa hovorí...ale džemík sa mi páči. Ja som z rebarbory ešte nikdy nič nerobila...ani neviem ako chutí. Už by som to mala konečne vyskúšať...

    OdpovedaťOdstrániť