piatok 7. mája 2021

Búrka

Vitajte u mňa! Ďakujem za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Aprílové počasie pokračuje aj v máji. A aprílová som aj ja. Neviem, čo so sebou robiť. Moje odhodlanie písať na blog častejšie (keď už nie ako kedysi - denne) nevydržalo dlho. 

Posledný príspevok som uverejnila takmer pred mesiacom. Tentokrát to nemôžem pripísať lenivosti, ani nedostatku tém, či fotiek. 

Chodím každý deň na prechádzky do prírody. V prípade dažďa prejdem aspoň dedinou. I keď nevyšívam a nešijem, nenudím sa. Každé doobedia venujem učeniu. Kombinujeme prezenčné vzdelávanie maturantov s dištančným vzdelávaním ostatných žiakov. Na čas to je náročné, ale aspoň sa stretávam s niektorými kolegyňami a kolegami. Sú to v podstate moji najlepší priatelia, čo si uvedomujem vďaka vyše roka trvajúcej pandemickej situácie.

Viem, že nebudem učiť donekonečna, ale stále si neviem predstaviť, že v septembri mi nik nezatelefónuje, že majú pre mňa skrátený úväzok. Ale čo, budem to riešiť vtedy, keď to nastane :-)

A prečo som na začiatku napísala, že som aj ja aprílová? Nuž, v celom mojom "človeku" sa niečo deje. Duša unavená, srdce rozbúrené, mozgom sa preháňa jedna búrka myšlienok za druhou. Celé telo by potrebovalo tvrdý reset :-)

Len ako taký reset tela spraviť?! Myslím, že ani lekár neporadí a jeho medikamenty už vôbec nepomôžu. Moja optimistická povaha radí vydržať. Všetko sa na dobre obráti. Tak držím :-)

Po dnešnej búrke:





Urobila som kivi džem:





Uvarila som si krémovú brokolicovú polievku:




Namiesto čaju mám dnes kombuchu. Na dlhší čas si idem od nej oddýchnuť. Dala som ju do chladničky, kde si bude "spinkať":

príchuť mandarínka - malina


Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času! Nech sa vám darí a zostaňte zdraví!

Daniela


7 komentárov:

  1. Danka,
    som rada, že si opäť tu. Verím, že bude lepšie...
    Musím niekde zohnať tú kombuchu, už dlhšie ju hľadám a nikde nič. A potom si prídem k Tebe po recepty :-)
    Krásna dúha, aj u nás dnes bola búrka, ale bez dúhy.
    Kiwi džem musí byť super, ešte som ho nerobila, dávaš Gelfix 3:1?
    Drž sa, pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Teší ma že si sa ozvala. Veru, dlho Ťa nebolo. Určite bude lepšie a lepšie ...
    Pekné fotky si urobila a dúha je nádherná! Z kivi džem som ešte nerobila.
    Prajem pekné dni♥

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Il y a des gens qui sont moins bien loti que vous .
    Vous vivez dans une jolie maison ou l interieur est bien aménagé.
    Avez un belle nature et j'en passe.pourquoi vous plaindre.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ahoj, Danka,
    ty pocity, které popisuješ, jsou asi spojeny s jarem, ale je dobré se z toho vypsat aspoň na blog. Pokud chodíš do přírody na procházky, možná se i hlava pročistí a to potřebuješ k té výuce. Musí to být náročné a já smekám. Vůbec nevadí, že nešiješ, podle fotek máš pestrý program a v určité fázi je to možná lepší. Líbí se mi fotky, teď jsem si rozklikla dom Martina Kukučína, ráda jsem se podívala. Přeji Ti hodně sil. ☺

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Danielko, mám radost z tvého příspěvku. Mám pocit, že bolavé tělo máme občas každý.. někdo víc, někdo méně a s duší je to podobné. Je ale vidět, že jsi pilná jako včelka a to je dobře. Mami vždycky říkala, když mám nějaké chmury, jdu dělat něco do zahrady. No a ty se v kuchyni jenom točíš a ještě k tomu vyučování. Máš zase krásné fotky.. ta duha je úžasná a pak asi Choč .. to je moc hezká fotka.
    Měj se dobře a ať je lépe. Posílám pozdravení do Jasenové. Papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Dani,jsem na tom psychicky stejně.Nebaví mně dělat věci,které jsem milovala desítky let.Potřebuji se setkat s mojí velkou rodinou-myslím,že se mi uleví na duši.Jsem taky životní optimista,ale co je moc-to je moc.Držím palce nám oběma,že bude líp.
    Přeji krásnou slunečnou neděli Eva

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Danielko, takové rozkolísané pocity máme každá, ale bude líp...Snad už to špatné okolo nás pomine, ale osobně si myslím, že to riziko už s námi zůstane....Stejně děláš moc zajímavých věcí, ten džem mě zaujal....Hezký den všem a brzy zase napiš něco, co mne zase dostane nahoru, jako dneska....Pa.

    OdpovedaťOdstrániť