nedeľa 7. novembra 2021

Borovicová krása

Vitajte u mňa! Ďakujem za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Novembrové počasie je zatiaľ vhodné na dlhé prechádzky prírodou. Včera som prešla jasenovským kopcom Kublovo 6 km za 2,5 hodiny. Rýchlosť teda malá, ale pre mňa akurát. Pomaly, ale všímavo. Objavila som nový poľovnícky posed pod starou borovicou: 




Borovice mám rada vďaka môjmu svokrovi. Už v lete chodil hľadať také, ktoré by boli vhodné na vianočný stromček. Keď našiel, čo sa mu páčilo, borovičku si označil a jej polohu zafixoval do pamäte. Pred Vianocami zobral chlapcom sánky, na ne upevnil pílku a vydal sa za ňou :-)

Áno, dnes to je nemožné. Ono, už aj vtedy to nebolo celkom košér, ale svokor svoje dlhoročné návyky nedokázal zmeniť. Mne sa to páčilo :-)

A keby ste videli ten jeho vianočný stromček! Už pred sviatkami venoval zo dva večeri na viazanie "znáčkov" a čokoládovej kolekcie. Že neviete čo sú "znáčky"? To som sa aj ja dozvedela až v Jasenovej, sú to salónky. Na stromčeku nemal žiadne elektrické svetieľka, len štipčeky s ozajstnými sviečkami. Proste, nádherná romantika :-)

Posledné takéto Vianoce sme zažili v roku 1990, v marci 1991 svokor zomrel, o 5 mesiacov po ňom aj svokra :-(

Tak na toto všetko som si včera zaspomínala a preto som si borovice viac všímala:












Prišlo obdobie na ľubovníkový (strezálkový) čaj:




Ešte niečo z mojej kuchyne:

obed na 4 dni :-)


Na ďalšie dva dni krémová brokolicová polievka:


Všetko je pre mňa dobré, ale najlepšie je čokoľvek z kyslej kapusty. Tú mám už v súdku a opäť podľa vlastného vynálezu. Osvečené, nenáročné a výborné :-), kliknite si, zasmejete sa :-)


Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí a zostaňte zdraví!

Daniela!




4 komentáre:

  1. Πολύ όμορφες φωτογραφίες και το ξινολάχανο τέλειο !!!!
    Τα φιλιά μου !!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Milá Danka, zastavujem se velmi ráda. Jsi taková moje spolubojovnice. Tak prosím piš, ať vím, že v tom nejsem sama. ❤... Je zvláštní, co všechno v nás probudí vzpomínky, mi se to děje taky, z ničeho nic a nenadále. kdoví, jak nás vnímají naše děti, a jestli a na co si vzpomenou. A i vaříme stejně, jednu porci prostě neumím, navíc je to námaha stále stejná, jestli jedna nebo více porcí. zdraví Lenka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásná procházka i povídaní o vánočním stromečku.
    Přeji další pěkné procházky ☺
    To jídlo mně zaujalo.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Aj ja mám rada borovice, jednu zakrpatenú som dostala na moje 35. narodeniny :-)
    A jedlo vyzerá skvelo. Mňam.

    OdpovedaťOdstrániť