pondelok 7. augusta 2023

Levanduľa z Prosieka

Vitajte u mňa! Ďakujem za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Dnes urobím zmenu, neukážem dokončený malý obrázok na leto, ale s letom to bude tiež súvisieť. Zhodou niekoľkých okolností som sa na FB dozvedela, že na Liptove, v Prosieku, sa našla šikovnica, ktorá si urobila levanduľové políčko, dokonca ho oživila dekoráciami a ľuďom dáva možnosť kochať sa z výsledkov svojej práce. 

Keďže som mala minulý týždeň doma Jurka, navrhla som mu malý výlet. Myslela som síce, že odpoveď bude nie, že čo mňa po nejakej levanduli, ale mýlila som sa :-)

Takže výlet bol pre mňa dvojitý: aj za levanduľou, aj radosť so spoločnosti Jurka :-)

Narýchlo som sa na výlet pripravila aj mojim maličkým výtvorom pre pani Levanduľovú. Akosi som cítila, že osoba, ktorá sa venuje takejto práci musí byť moja krvná skupina :-)

Dávnejšie som si plánovala urobiť niekoľko levanduľových vankúšikov, ktoré by som v prípade potreby použila ako malé darčeky. Dospela som do toho akurátneho času začať plán plniť:


na výplň jedného som použila to,
čo som doma mala - sušené levanduľové lístky, ale voňajú aj tie :-)

A darček je hotový, môže sa ísť smer Prosiek. Oplatilo sa! Odporúčam všetkým, ktorí to majú relatívne blízko ako ja, alebo na Liptove trávia dovolenku. Treba ísť rýchlo, lebo levanduľu postupne strihajú a spracúvajú. Samozrejme, že si to vyžaduje lepšie počasie, hlavne slniečko robí tú správnu atmosféru.











Nastrihala som si levanduľu na sušenie a kúpila som si levanduľový hydrolát a tinktúru z púčikov gaštanových kvetov (gaštan rastie na konci políčka pri potoku). Na začiatku sme si vypili vodu s levanduľovým sirupom a na ukončenie našej návštevy sme si v krásnom prostredí vypili kávičku v spoločnosti pani Levanduľovej :-) Všetko bolo super, moc ďakujem!

Môj nákup umeleckým pohľadom:





A pre tých, ktorí si chcú aj prečítať:


No a moje xxx levandule? Doma mi visia na stene takéto dva obrázky (kvalita foto biedna, odraz svetla je môj nepriateľ):




Pre Lenku som kedysi vyšila:




a tiež som jej levanduľový motív vyšila na tašku :



Dnes retro šálka s číslom 14:



páči sa mi aj dnes, dobre sa z nej pije :-)


Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času.  Nech sa vám darí a zostaňte zdraví na tele i na duši!

Daniela



8 komentárov:

  1. Danielka...jeeej tie dvere v levandulovom poli su Bozske! :) mam rada levandulu...minule som sila vankusiky a rozdavala po rodine :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ten hrneček je tak krásný.Jitka.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danka, to byl pěkný výlet. A fotky opravdu levandulové. Nejvíce levandule, celá pole, jsem viděla kdysi v Provence, jezdila jsem do Francie opakovaně a Tvůj příspěvek mi to připomněl. 😊

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Nádhera,kterou bych chtěla vidět.
    Přeji(konečně) letní den ☺ Eva H.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Precizně vypracované jako vždy, ladící barvy. Vtipné jsou modré dveře, i průhled přes okénko. U nás stále prší. Dorazil před týdnem můj email, nespadl do spamu?
    Dagmar

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Danka,
    krásne miesto si objavila, aj mne by sa tam veľmi páčilo :-)
    Verím, že pani Levanduľovú Tvoj darček potešil.
    Všetky výšivky sú krásne, rada som si s Tebou zaspomínala...
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Levandulové pole jsem na vlastní oči neviděla, musí to být nádhera a ta vůně. Určitě bych neodcházela s prázdnou, nějakou maličkost bych si určitě koupila. Moc zdravím, pá 😉😀

    OdpovedaťOdstrániť